1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erzincan Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu
Erzincan Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Erzincan Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Erzincan Üniversitesi, mezuniyet töreni düzenledi. Tarihinde ilk kez bir stadyumda yapılan törene, fakülteler ve meslek yüksekokullarından 3 bin 65 öğrenci katıldı.

A+A-

Erzincan Üniversitesi, mezuniyet töreni düzenledi. Tarihinde ilk kez bir stadyumda yapılan törene, fakülteler ve meslek yüksekokullarından 3 bin 65 öğrenci katıldı. 13 Şubat Şehir Stadyumu'nda düzenlenen törene Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tribünlerin tamamen dolduğu tören, mezun öğrencilerin geçişiyle başladı. Ellerinde diplomalarıyla yürüyen öğrenciler, ailelerini ve öğretmenlerini selamladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından üniversiteyi tanıtan bir film gösterildi. Rektörü Çapoğlu, yaptığı konuşmada, “Üniversitemizde sık sık hep ilkleri yaşadık. Bu mezuniyet törenimiz de ilklerden birisi. İlk kez bir stadyumda mezuniyet töreni yapıyoruz. Konuşmamı bir mezuniyet dersi olarak veriyorum. Bacasız fabrika olarak adlandırılan üniversitelerimiz ilmin, aklın ve sevginin pınarlarıdır.” dedi. Son günlerde yaşanan olaylara değinen Çapoğlu, “Tarih boyunca bu coğrafyada yaşamanın bedeli ağır olmuştur. Var olmak istiyorsak, bu bedeli ödemeye devam edeceğiz. Bu coğrafyada ayakta kalalım, kardeş kanı akmasın, bölgemize huzur ve güven gelsin istiyorsak, geçmişini iyi bilen ve geleceğini buna göre şekillendirebilen ülkemizin, milletimizin aydınlık yüzü siz gençlere büyük işler düşüyor. Bu uğurda her biriniz birer değer olarak var olacaksınız.” açıklamasında bulundu.

Erzincan’da büyük bir gururun yaşandığını vurgulayan Vali Akdemir ise, “Erzincan Üniversitesi'nin, 16 bine yaklaşan öğrencileri ve öğretim kadrosuyla vizyon edindiği Anadolu’da bir dünya üniversitesi olma hedefine adım adım yaklaştığını memnuniyetle görmekteyiz. İnanıyorum ki diplomanızı, ülkemiz ve geleceğimiz için en iyi biçimde değerlendirecek ve mezun olduğunuz üniversiteyi büyük bir onurla temsil edeceksiniz. Hayatınızın yeni döneminde umutsuzluğa kapılmadan, yılmadan çalışıp başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Bu ülke artık sizden hizmet bekliyor.” şeklinde konuştu.

Ardından fakültelerde ve meslek yüksekokullarında ilk üçe giren öğrencilere, öğretim üyeleri ve protokol tarafından başarı belgeleri ve plaket verildi. Tören, kep atma ve müzik eğlence programıyla devam etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.