1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. ERZİN'DE 'SELAM' COŞKUSU
ERZİNDE SELAM COŞKUSU

ERZİN'DE 'SELAM' COŞKUSU

Anadolu insanının destansı hikayesini konu edinen Selam filmi, Hatay'ın Erzin ilçesinde büyük ilgi gördü.

A+A-

Anadolu insanının destansı hikayesini konu edinen Selam filmi, Hatay'ın Erzin ilçesinde büyük ilgi gördü. 3 kıtada ve dünyanın 4 farklı ülkesinde çekilen ilk Türk filmi olma özelliğini taşıyan Selam filmi ilçede sinema salonu olmayınca Belediye Düğün Salonunda gösterildi.

Dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden öğretmenlerin öyküsünün anlatıldığı Selam sinema filmi, Erzin Genç İşadamları Derneği’nin (ERGİAD) yaptığı organizasyonla ilçede seyirciyle buluştu.
Belediye Düğün Salonunda gösterilen filmi Belediye Başkanı Kasım Şimşek, ERGİAD Başkanı Ahmet Kürşat Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Canatar vatandaşlarla birlikte izledi.
Filmin Anadolu insanını fedakarlığını anlattığını söyleyen Belediye Başkanı Kasım Şimşek, ‘’Bu hikaye yaşatmak için yaşayama sırrına erenlerin, anne babalarından, yar ve yaranlarından ayrı kalmasının hikayesidir. Onlar dünyanın farklı coğrafyalarına, gönüllerindeki ülke tutkusunu, memleket sevdasını, hizmet aşkıyla bastırarak gittiler. Selam olsun fedakar yiğitlere! İşte bugün bu kahramanları anmak ve anlamak için buradayız.’’ dedi.

Yurt dışında çalışan öğretmenlerin büyük fedakarlık yaparak görevlerini yaptıklarını anlatan dernek başkanı Ahmet Kürşat Yılmaz ise "Selam filmi, gönül mesajının nerelere kadar ulaştığının bir göstergesi. Bu sevgi mesajı bütün dünyaya nasıl ulaşıyor, nasıl oluyor bunları görüyoruz. Bu film ile 'bu değirmenin suyu nereden geliyor' sorusuna güzel bir cevap verilmiş. Bizde dernek olarak bu filmin bir çok vatandaşımızın izlemesini sağladık.” dedi.
CİHAN

Erzin'de 'Selam' coşkusu

Erzin'de 'Selam' coşkusu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.