17 Aralık 2025
Altın 5933.043
BIST 11348.83
Dolar 42.6894
Euro 50.1403
Sterlin 57.2218
Ankara -1°C

Eski Bakan Vuralhan Tutuklandı!

Eski Bakan Vuralhan Tutuklandı!
Eski Milli Savunma Bakanı Ercan Vuralhan Tutuklandı!!

Gana'daki altın rezervinden kaynaklanan 5 milyar Euro'yu Türkiye'ye getirebilmek için gerekli gümrüğü ödemesi bahanesiyle bir vatandaşın 13 bin lirasını dolandırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan ve yakalama kararı çıkartılan eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Ercan Vuralhan ve Seyit Ahmet Şahinbaş mahkemeler arasındaki görev uyuşmazlığı nedeniyle serbest bırakıldı. Ancak eski bakan Vuralhan, hakkındaki kesinleşmiş karşılıksız çek davası nedeniyle tutuklanarak Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Vuralhan ve Şahinbaş Sultanahmet'teki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. İzmir Adliyesi'nde 80 bin lira, Eskişehir Adliyesi'nden 25 bin liralık olmak üzere toplam 105 bin liralık karşılıksız çeklerle ilgili olarak hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Vuralhan, işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklandı.

Vuralhan ve Şahinbaş daha sonra dolandırıcılık suçunun görüldüğü İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada verilen yakalama kararı nedeniyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildiler. Burada dosyayı inceleyen hakim, yakalama kararının devam edip etmediğinin net olmadığı gerekçesiyle görevsizlik kararı ile dosyayı davanın görüldüğü 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Ancak ağır ceza mahkemesi bu konuda kararın sulh ceza mahkemesine ait olduğunu belirterek dosyayı yeniden nöbetçi sulh ceza mahkemesine gönderdi. Sulh ceza hakiminin aynı gerekçeyle dosyaya bakmak istememesi üzerine görevli polisler durumu nöbetçi infaz savcısına bildirdi. Nöbetçi savcı, sulh ceza mahkemesinden hangi gerekçelerle dosyaya bakılmadığı konusunda yazı talep eti. Yazının gelmesinin ardındın, tutuklama ve gözaltı süresinin uzatılması yönünde bir mahkeme kararı bulunmaması nedeniyle şüphelilerin serbest bırakılmalarına karar verildi.

Mehmet Ercan Vuralhan diğer davalarla ilgili olarak verilen tutuklama kararı nedeniyle Paşakapısı Cezaevine gönderildi. Vuralhan, adlie çıkışında ise basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Seyit Ahmet Şahinbaş ise serbest bırakıldı.(dha)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir