1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eskişehir’in Sanayi Geleceği İçin Kümeler Bir Araya Geldi
Eskişehir’in Sanayi Geleceği İçin Kümeler Bir Araya Geldi

Eskişehir’in Sanayi Geleceği İçin Kümeler Bir Araya Geldi

Eskişehir sanayini daha rekabetçi bir yapıya kavuşturmak ve uluslararası pazarlara yönelik işbirliği sağlanması için Eskişehir Sanayi Odası(ESO) tarafından kurulmasına öncülük edilen seramik, havacılık ve raylı sistemler kümeleri bir araya geldi.

A+A-

Eskişehir sanayini daha rekabetçi bir yapıya kavuşturmak ve uluslararası pazarlara yönelik işbirliği sağlanması için Eskişehir Sanayi Odası(ESO) tarafından kurulmasına öncülük edilen seramik, havacılık ve raylı sistemler kümeleri bir araya geldi. “Eskişehir Rekabetin ve Kümelenmenin Neresinde?” temalı çalıştayda bir araya gelen küme yetkilileri değerlendirmelerde bulundu. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Emrah Sazak’ın da katıldığı çalıştayda kümelere Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği URGE hakkında bilgi verildi.

    Toplantının açılışında konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş M. Özaydemir, Eskişehir’deki kümelerin kurulması konusunda sanayicilerle birlikte yoğun emek harcadıklarını, bu konuda çeşitli bakanlıklarla görüştüklerini belirterek, “Kümelerimizin kuruluş amacı başta şehrimizin ve ülkemizin topyekûn kalkınmasına destek olmaktır. Hedefimiz daha güçlü bir sanayiye sahip olmak.” dedi.

    Konuşmasında 2023 vizyonunun çok önemli olduğunu bildiren Özaydemir, sürecin ilk 5 yılının çok önemli olduğunu ve bu süreçte mutlaka sıçrama yapılması gerektiğinin altını çizdi. Söz konusu hedeflere ulaşmada kümelere ciddi görev düştüğünü işaret eden Özaydemir, var olan kümeleri geliştirmek için uğraşacaklarını ve yeni kümelerin kurulmasını da teşvik edeceklerini açıkladı.

    İHRACAT İÇİN URGE

    Çalıştayda bir sunuş gerçekleştiren Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Emrah Sazak ise bakanlığın yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine olanak sağlamak ve ihracat seferberliği desteklemek için URGE desteklerinin başlatıldığını söyledi. Sazak, “Eskişehir kümelenme çalışmalarında başarılı bir çizgi izliyor. Buradaki kümelerimizin gelişmesini arzu ediyoruz. Kümelerimiz bu desteklerden mutlaka faydalanmalı.” diye konuştu.

    Yoğun rekabetin yaşandığı günümüzde dünyadaki hızlı gelişim ve değişime ayak uydurmak ve rekabette bir adım önde olmak için en önemli yolun kümelenme olduğunu vurgulayan Sazak, URGE desteklerinde 400 bin dolara varan desteklerin verileceği bilgisini verdi.

    Yapılan konuşmalardan sonra seramik, havacılık ve raylı sistemler kümeleri temsilcileri kümelerin tanıtımı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Toplantıya çok sayıda küme temsilcisi sanayicinin yanı sıra akademisyenler, kalkınma ajansı ile SANGEM ve ABİGEM temsilcileri katıldı. CİHAN

Eskişehir’in sanayi geleceği için kümeler bir araya geldi

Eskişehir’in sanayi geleceği için kümeler bir araya geldi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.