1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Esnafa Verilen Eğitimler Müşteri Memnuniyetini Arttırıyor
Esnafa Verilen Eğitimler Müşteri Memnuniyetini Arttırıyor

Esnafa Verilen Eğitimler Müşteri Memnuniyetini Arttırıyor

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği'nin (AESOB) düzenlediği eğitimler sonuç vermeye başladı.

A+A-

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği'nin (AESOB) düzenlediği eğitimler sonuç vermeye başladı. Antalya il ve ilçelerinde düzenlenen kurslarda yaklaşık 2 bin 500 esnaf eğitim aldı. Eğitimlerin ardından yapılan müşteri memnuniyeti anketi olumlu sonuçlar verdi.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında 'Antalya Esnafına Ahiliğin Çağdaş, Sosyal ve Ekonomik Yönden Eğitim’ projesinin ardından yapılan anket sonuçlarını açıkladı. Sevimçok, "Ekim 2013 sonuna kadar 5 bin esnaf ve sanatkâra bu eğitimleri vermeyi planlamaktayız. Özellikle Ramazan ayında esnaf odamızda vereceğimiz yemeklerde ahilik eğitimlerine devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

AESOB’un Antalya Kırşehir Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile gerçekleştirdiği anketlere yaklaşık 3 bin 500 kişi katıldı. Antalya Kırşehir Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği adına projenin koordinatörlüğünü yapan Çocuk-Kan-Genetik Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Duran Canatan, anket sonuçları hakkında detaylı bilgi verdi.

"ESNAFIN İLGİSİ VE GÜLER YÜZLÜ KARŞILAMASI SINIFTAN GEÇTİ"

Yapılan anketlerde, "Alışverişe çıktığınızda esnafın ilgilisinden memnun musunuz?" ve "Alışveriş yaparken esnaf sizi güler yüzle karşılıyor mu?" sorularına müşterilerin yüzde 79’u olumlu cevap verdi. Antalya merkezinde bin 300 kişi arasında yapılan ankette yüzde 32’lik kesim bu sorulara olumsuz cevap verdi. Dikkat çeken sonuçlardan biri de alışveriş yaptıktan sonra malın bozuk çıkması durumunda esnafın değişim yapıp yapmadığı oldu. Ankete göre il genelinde yüzde 65 bu soruya olumlu cevap verirken, il merkezinde ise katılımcıların yüzde 57’si olumlu cevap vermiş.

"ESNAF ETİKETTEN SINIFTA KALDI"

Anketteki "Alışveriş yaparken ürünler üzerindeki fiyat etiketlendirmelerini yeterli buluyor musunuz?" sorusuna müşterilerin yüzde 65’i 'yetersiz' cevabını verdi. Esnafın ahilikte geride kaldığı durumlardan biri de müşteriye, kendisinde bulunmayan malı başka dükkândan almasını söylememesi. Bu konuda anket sonuçlarına göre müşterilerin yüzde 36’sı esnafın vefakâr olduğunu belirtiyor.

"EYLEMLER ESNAFI ZORA SOKTU"
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Taksim Gezi Parkı ile ilgili Antalya’da da yapılan eylemlerin dozajını aşması esnafa zarar verdiğini açıkladı. Bu konuda vatandaşı sağduyulu olmaya çağıran Sevimçok, "Eylem yapmak, slogan atmak doğal hak ama esnafa zarar vermek doğru değil. Eylemleri çok uzatmanın da anlamı yok. Her şeyi tadında bırakmak gerekir." dedi.

Diğer yandan içki düzenlemesi ile ilgili konuşan, Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere, düzenlemede sadece saat konusunda bir değişiklik yapılması için gerekli mercilere başvurduklarını söyledi. Dere, Antalya’nın bir turizm kenti olduğunu ve burada çarşının saat 20.00’dan sonra canlandığını dile getirerek, "Saat 22.00’da başlayan yasağı en azından gece 01.00’a alınırsa iyi olur. Zaten 22.00’a kadar AVM’ler açık oluyor, esnaf o ara bir şey kazanamıyor. Hiç değilse o 3–4 saatte esnaf da dükkânını döndürebilsin.” diye konuştu.

Dere, ayrıca içki düzenlemesinde reklam tabelalarının kaldırılmasının kendilerinden ziyade belediyelere zararı olacağını, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 450 bin liradan mahrum kalacağını savundu.
CİHAN

Esnafa verilen eğitimler müşteri memnuniyetini arttırıyor

Esnafa verilen eğitimler müşteri memnuniyetini arttırıyor

Esnafa verilen eğitimler müşteri memnuniyetini arttırıyor

Esnafa verilen eğitimler müşteri memnuniyetini arttırıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.