1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fatih Üniversitesi’nden Coşkulu Mezuniyet Töreni
Fatih Üniversitesi’nden Coşkulu Mezuniyet Töreni

Fatih Üniversitesi’nden Coşkulu Mezuniyet Töreni

Fatih Üniversitesi 2013 Mezuniyet Töreni Sinan Erdem Spor Salonunda yapıldı. Törende 2 bin 500 öğrenci mezuniyet belgelerini aldı, keplerini fırlattı.

A+A-

Fatih Üniversitesi 2013 Mezuniyet Töreni Sinan Erdem Spor Salonunda yapıldı. Törende 2 bin 500 öğrenci mezuniyet belgelerini aldı, keplerini fırlattı.

25 ülkeden 80’i aşkın üniversite rektörünün katıldığı tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün mesajının okunması ile başladı. Gül, mesajında tüm ve öğrencileri tebrik ederken; “Geleceğin liderleri olarak daima büyük düşünün, kendinize güveninizi, inancınızı ve heyecanınızı kaybetmeyin. İdeallerinizden vazgeçmeyin. Şunu unutmamalısınız ki sizler potansiyelinizle, aileniz, ülkemiz ve tüm dünya için umut ışığısınız." ifadelerini kullandı.

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ise bu sene mezun olan 2 bin 500 öğrencinin Türkiye'nin önemli birer bilim insanı, mühendisi, eğitimcisi ve iş adamı olacağından emin olduğunu belirterek, “Bugün hem Türkiye hem de dünya bilimine ve barışına hizmet ediyoruz. 109 ülkeden 15 bin öğrencisi olan bir Dünya Üniversitesiyiz. Dünya Üniversitesi’nden mezun olan tüm öğrencilerimizi canı gönülden kutluyor, hayata atıldıkları bugünden itibaren hepsine başarılar diliyorum.” dedi.

Mezuniyet töreninde daha sonra fakültelerini derece ile bitiren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Bu öğrenciler, başarı belgelerini Zambia Eğitim Bakanı John Phiri’nin elinden aldı.

Melih Gümüşbıçak’ın sunduğu törende, Türkçe Olimpiyatları performans grupları sahne aldı. Bosna Hersek’ten gelen grup, Kazım Koyuncu’nun ‘İşte Gidiyorum’ şarkısını yorumlarken izleyicilerden büyük alkış aldı

Törende duygusal anlar da yaşandı. 4 senedir engelli kızını her gün okula getiren fedakar anne Elif Öner’e üniversite yönetimi tarafından vefa ödülü verildi. Öner, ödülünü MIT ve Harvard’ın dünyaca ünlü profesörü Prof. Dr. Nelson Yuan-Sheng Kiang’dan aldı. Tüm öğrencilerin mezuniyet belgelerinin almasının ardından kep atma törenine geçildi ve muhteşem bir tören ile birlikte öğrenciler keplerini atarak mezuniyetin tadını çıkardı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.