1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. FETÖ TEMİZLİĞİ VE GÜMRÜKLER
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

FETÖ TEMİZLİĞİ VE GÜMRÜKLER

A+A-

YOK MU BUNUN BÜROKRATI?

- FETÖ TEMİZLİĞİ VE GÜMRÜKLER -

GÜMRÜKLERDE KAN DEĞİŞİMİ ZAMANI

 

O hain darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçti. O gece ocaklara ateş düştü. FETÖ örgütü üyeleri hainlerin attığı mermiler çocukları öksüz, kadınları eşsiz bıraktı. Tehlike büyüktü, tehlike devletin içine sızmış askeri uçaklar ile TBMM'yi bombalayacak kadar gözü kararmıştı.. Devlet kısa sürede kendini toparlamayı bildi. Çöktü hainin ensesine. Temizlik önce kamu, kurum kuruluşları içerisinde başladı. ABD destekli FETÖ'nün asker, polis, kılıklı hainleri tek tek gözaltına alındı, tutuklandı şimdilerde de hesap vermeye başladı.

İŞTE FETÖ RAKAMLARI

21 Temmuz günü yalnız FETÖ ile değil ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen diğer terör örgütleri ile de mücadele etmek için OHAL ilan edildi. Nedendir bilinmez, rahatsızlığı hangi sebebe dayalıdır anlaşılmaz ama bir takım insanlar hemen başkaldırdı. 'OHAL'i istemeyiz. Ancak devlet kararlıydı. Bir yandan FETÖ temizliği devam ederken ne yazıktır ki, bir yandan da muhalefet ile uğraşıyordu. AK Parti hükümeti vatan hainleriyle mücadele kapsamında tam 12 ihraç kararnamesi çıkardı. Bu kararnameler çerçevesinde FETÖ ile bağlantılı olduğu iddiasıyla 105 bin 534 kamu personeli görevden alındı. Yine kararnameler doğrultusunda Anayasa Mahkemesi Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve HSYK ihraç kararı aldığı 4 bin 92 hâkim ve savcıyı içlerinden eledi.

PEKİ, YA GÜMRÜKTE NE OLDU?

FETÖ'nün içine sızdığı kurumlardan biri de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı idi. FETÖ'ye adeta para akıtan şirketler başta Mersin ve İstanbul'da olmak üzere adeta cirit atıyordu.. Temizlik başladı. Toplam 109 bin 629 kamu personeli devlet içerisinden ihraç edilirken, bunların sadece ve sadece 371'i Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı çalışanları idi. Bakanlığın ihraç listesinde Orta Akdeniz Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman, Batı Marmara Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat ve bölge müdür yardımcısı müfettiş, başmüfettiş, daire başkanı, gümrük muayene memuru, muhafaza memuru, kısım amiri, bölge amiri, odacı, düz memurlar bulunması kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Öyle ya memuru var, amiri var ama bunların yetkilisi ihraç edilenler arasında yoktu. Ne yani FETÖ'cü memur, amir, müdür üstlerinden emir almıyor muydu?

BAKIN BİR ÖRNEK VERELİM:

Bakın size bir örnek vereyim. Vereyim de sizden anlatmak istediğimi daha iyi anlayın. YIL 2010. O dönemde Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü olan Neşet Akkoç imzasıyla Mersin Gümrük ve Muhafaza Baş Müdürlüğü’ne bir yazı gönderilir. Yazı Mustafa İnan’ın adli kolluk olarak görevlendirildiğine dair bir yazıdır. İnan, 2014 yılında görevde yükselme sınavıyla bölge amiri olur. Mersin’de görevine devam eder..

Bildiğim kadarıyla yazılı sınav sonrası bir de sözlü sınav vardır. Sözlü sınavı da geçer bizim Mustafa. İnsan merak ediyor, diyor ki kendi kendine o dönemde yapılan sınavın komisyonunda kimler vardır acaba? Gel gelelim Mustafa İnan'ın gidişatı 2017’de son bulur. Çünkü İnan'ın FETÖ bağlantısı iddiasıyla görevine son verilir. Ha unutmadan.. Bakın  FETÖ'de milat 17-25 Aralık 2013 olduğuna göre, sınav tarihine dikkat 2014 bu meslekten çıkartılan bölge amirinin durumu 15 Temmuz olmasa ortaya çıkacak mıydı o da kocaman bir soru işareti?

SAYIN TÜFENKÇİ SIRA ÜSTLERE DE GELSİN!

Sayın Tüfenkçi, amacım sizi yermek ya da yargılamak vs asla değil! Ben de sizler gibi kamu görevi yapıyorum. Elimden geldiğince sizlere edindiğim bilgileri, gözlemlerimi aktarmaya çalışıyorum. Sayın Tüfenkçi, bakanlığınızda ihraç edilen bir kişi ile ilgili durumu size yukarıda belgeler ışığında aktardım. Takdir edersiniz ki, bu konuda ihmali olan kişi veya kişileri ortaya çıkarmakta size düşüyor. Bu konu hassas bir konu. Çünkü FETÖ yapılanmasının en yoğun olduğu yer ki bu basında da manşetlerde çıkmıştır Mersin Gümrüğü... Örneğin bakanlığınızda ihraç edilen Mersin ve Tekirdağ Bölge Müdürleriyle ilgili olarak bugüne kadar yaptıkları işlemleri mercek altına aldırdınız mı ya da aldırmayı düşünüyor musunuz? FETÖ’den meslekten çıkartılan başmüfettiş ve müfettişlerin bugüne kadar yaptıkları araştırmaları, hazırladıkları raporları savcılığa suç duyurusunda bulunan işlemlerle ilgili bir işlem başlattınız mı başlatmayı düşünüyor musunuz? Dilerim düşünüyorsunuzdur, dilerim harekete geçmişsinizdir. İnanın bunlar incelemeden FETÖ ile mücadele eksik kalır. Uzun adam yalnız kalır!

KAN DEĞİŞİMİ ŞART DEĞİL Mİ?

Gümrüklerde yapılması gereken bir icraatı da bugünlerde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan dillendiriyor. Tabi Erdoğan, gümrüğü hedef göstermiyor ama kadrolarda değişimin şart olduğunu vurguluyor. Erdoğan halen görevde bulunan AK Partili yöneticilerin, bakanların, milletvekillerinin yorulmuş olabileceğini ve bu nedenle görevlerini aksatabileceklerini söylüyor. Haklı mı Sayın Cumhurbaşkanı? Bence sonuna kadar... Sayın Tüfenkçi sizde Cumhurbaşkanı haklı diyorsanız başta merkez teşkilatında olmak üzere uzun bir müddet bölge müdürlüklerine adeta temel atmış görevlilerin yerlerini değiştirmeyi düşünüyor musunuz? Birde kripto gerçeği var malumunuz.

Umarım sizde Sayın Cumhurbaşkanının kan değişimi düşüncesini, söylemini anlamış ve gümrüklerde bunu yerine getirirsiniz.

 

-YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞ NOT-

MERSİN’DEKİ BİR SKANDALI, BELGELERİYLE ÇOK YAKINDA YENİ YAZIMDA AÇIKLIYORUM.

BEKLEYİN!..

 

-YAZARIN NOTLARI-

1-) Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Ekiplerinden Başarılı Kokain Operasyonu.. Ekipler Mersin  Gümrüğü’ne gelen muz yüklü bir konteynırda yoğunluk tespit etmeleri üzerine yaptıkları operasyonla tam 122 kilo 685 gram kokain ele geçirdiler.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 kişiden 2’si tutuklandı. İşte o tutuklananlar arasında Mersin’in tanınmış iş adamının yeğeni olduğu da dilendiriliyor!!

2-)  Ambarlıda ‘SERKAN’ diye biri türemiş sanki müdürün yardımcısı?

3-) Devletin lojmana giren çıkmıyor; acaba lojmanın süresi yok mu beyler?

.................................................

 

img031-(1)-001.jpg

img030-001.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum