17 Aralık 2025
Altın 5928.59
BIST 11259.37
Dolar 42.7221
Euro 50.0622
Sterlin 56.9312
Ankara 7°C

Gazeteciler, Tarihi Kervansarayda Günlerini Kutladı

Gazeteciler, Tarihi Kervansarayda Günlerini Kutladı
Tarih boyunca nice yorgun gönüllere ev sahipliği yapmış, her köşesi tarih kokan, yenilenen yüzüyle tarihe ışık tutan Battalgazi ilçesindeki Silahtar M...

Tarih boyunca nice yorgun gönüllere ev sahipliği yapmış, her köşesi tarih kokan, yenilenen yüzüyle tarihe ışık tutan Battalgazi ilçesindeki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, medya çalışanlarına ev sahipliği yaptı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti ve Risk Altındaki Çocukları Kültür ve Sanatla Geliştirme Derneği (RİSKADER) tarafından düzenlenen çiğ köfteli etkinlikte, gazeteciler hem çiğ köfte yedi hem sorunlarını tartıştı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan RİSKADER Başkanı Sedat Özer, dernek olarak Çalışan Gazeteciler Günü’nde medya mensuplarını biraraya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gazeteciler için bir sergi de açtıklarını anlatan Özer, tarihi kervansarayda sanat, kültür ve sosyal aktivitelere sahip çıkan Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy ve Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz de gazetecilerin, mesleklerini yaparken birçok sıkıntıyla karşılaştıklarını anlattı. Gazetecilerin, çalışırken dayağa kadar varan sorunlarla karşı karşıya geldiklerini vurgulayan Deniz, “4. kuvvet olarak değerlendirilen gazetecilik mesleği ile basın mensupları giderek, dünyada ve özellikle Türkiye'de biraz daha itilip kalkılan meslekler arasında oldu. Gazetecilerin ekonomik sıkıntıları var. Ve bu sıkıntıların çözümü noktasında da ne yazık ki şu anda ortaya konulan bir öneri yok. Yine gazetecilerin daha önceden elde ettikleri yasal hakları bir bir geri alınırken, biz 4. kuvvet olan kendi sorunlarımızı yeterince anlatamadık mı? Bilemiyorum. Ama yasal haklarımız geri alındı.” diye konuştu. Deniz, tarihi kervansarayda böyle bir etkinlikte buluşmanın ayrıca anlamlı olduğunu kaydetti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise gazetecilerin icra ettikleri meslek nedeniyle önemli bir sorumluluk üstlendiklerini belirtti. Gürkan, “Bu kutsal meslek, aynı zamanda bir kamu mesleğidir. Bu meslekte görev alan bütün arkadaşlarımıza nice daha böyle günleri görmesini temenni ediyorum." dedi.

Etkinlik sonunda davetliler, RİSKADER tarafından kervansaray içinde açılan sergiyi gezdi. Bununla birlikte, dernek bünyesinde bulunan sanatçılara teşekkür belgesi verildi.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir