1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'Gezi Parkı Olayları Toplumsal Patlamadır'
Gezi Parkı Olayları Toplumsal Patlamadır

'Gezi Parkı Olayları Toplumsal Patlamadır'

İnsan Hakları Derneği (İHD) Erzurum Şube Başkanı Medeni Aygün, Taksim Gezi Parkı olaylarını toplumsal baskının patlaması olarak nitelendirdi.

A+A-

İnsan Hakları Derneği (İHD) Erzurum Şube Başkanı Medeni Aygün, Taksim Gezi Parkı olaylarını toplumsal baskının patlaması olarak nitelendirdi.

İHD Şube Başkanı Medeni Aygün ile KESK'e bağlı Eğitim- Sen İl Temsilcisi Murat Saydın, Dernek binasında ortak basın toplantısı düzenledi. Aygün, Gezi Parkı olaylarının arkasında hükümetin sol, sosyalist ve devrimciler üzerindeki baskı politikalarının dışa vurumu olduğunu ileri sürdü. Masumane bir çevre hareti olarak başlayan eylemlerin tırmanmasında polisin orantısız güç kullandığını savunan Aygün,"Hükümetin bazı yanlış ve adaletsiz uygulamaları toplumun her kesiminin tepkisini çekmiştir. İstanbul Taksim olayları üzerinden toplumsal patlamaya yol açmıştır." dedi.

İHD Şube Başkanı, eylemcilere karşı güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanımının ise devletin sağduyulu davranmasıyla bağdaşmadığını da vurguladı.

Aygün, son zamanlarda Atatürk Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında meydana gelen kavgaların da kendilerini tedirgin ettiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.