1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Goncalı Öğrenciler Afrika’da Su Kuyusu Açılması İçin 12 Bin Lira Topladı
Goncalı Öğrenciler Afrika’da Su Kuyusu Açılması İçin 12 Bin Lira Topladı

Goncalı Öğrenciler Afrika’da Su Kuyusu Açılması İçin 12 Bin Lira Topladı

Selam filmini izleyen Kırıkkale Özel Gonca Kız Lisesi öğrencileri, Afrika’da su kuyusu açılması topladıkları 12 bin lirayı Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teslim ettiGonca Kız Lisesi Müdürü Fikret Cümbüş, verilen paraların Senegal’de su kuyuları açılm.

A+A-

Selam filmini izleyen Kırıkkale Özel Gonca Kız Lisesi öğrencileri, Afrika’da su kuyusu açılması topladıkları 12 bin lirayı Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teslim etti


Gonca Kız Lisesi Müdürü Fikret Cümbüş, verilen paraların Senegal’de su kuyuları açılmasına vesile olacağını söyledi. Cümbüş, “Öğrenciler odama gelerek, ‘ Afrika’da bir su kuyusu açabilir miyiz’ dediler. Bende bu olaya sıcak baktım. Kısa sürede faaliyete geçtiler. Okul panosuna ‘Kardeşimiz için bir bardak su verebilirmisiniz.?’ yazısı astılar. 150 öğrenci 4 haftada 12 bin lira toplandı. Okulumuz daha önce de bu manada çok güzel faaliyetlerde bulundu. Ben yönetici arkadaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Öğrencilerimizin projelerine sahip çıkalım. Onları dinleyelim. Onların yanında olalım. Gönüllü olunca, öğrencilerden gelen taleplere olumlu karşılık verince, böyle kampanyalar ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Tarihi bir olaya tanıklık edildiğini ifade eden Kimse Yokmu Derneği Ankara Şube Müdürü İbrahim Çiçek de “Öğrencilerimizin ne kadar heyecanlı olduklarını, ne kadar bu işe azimle sarıldıklarını gördük. Su kuyularından daha fazla anlamlı kılan öğrencilerimizin kendi harçlıklarından biriktirerek, bu su kuyusunu açtırmalarıydı. ” şeklinde konuştu.

Selam filminin etkisinde kaldıklarını açıklayan öğrenci Ebrar Özdemir ve Özge Şen ise “İyi ki, filme gitmişiz. Bu sayede hayırlı bir işe vesile olduk. 150 tane arkadaşımız, bu kampanyaya destek verdi. Kısa sürede 12 bin lirayı biriktirdik. Ayrıca bazı arkadaşlarımız, para yerine altın getirdi. Bu bizi daha da duygulandırdı.” dedi.

Yapılan törene Kimse Yokmu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mülazım Ünal ve Kırıkkale Şube Başkanı Şaban Durukal’da katıldı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.