1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gülpınar: Barış Sürecinde Mağduriyetlerimizi Yarıştırmamalıyız
Gülpınar: Barış Sürecinde Mağduriyetlerimizi Yarıştırmamalıyız

Gülpınar: Barış Sürecinde Mağduriyetlerimizi Yarıştırmamalıyız

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, ’’Çözüm süreci ile Güneydoğu ve Doğu’da yaşanan bahar havası bölgedeki halka yeni bir soluk aldırdı.

A+A-

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, ’’Çözüm süreci ile Güneydoğu ve Doğu’da yaşanan bahar havası bölgedeki halka yeni bir soluk aldırdı. Bu yeni soluk ile geçmişte yaşanan mağduriyetleri yarıştırmamalıyız.’’ dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, bölgenin ileri gelen kanaat önderleri ile çözüm sürecini istişare etmek ve halk ile buluşmak için Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine geldi. Suruç Öğretmenevi'nde Suruçlularla bir araya gelen Gülpınar, burada halkın sorunlarını dinleyerek, vatandaşlarla öğle yemeği yedi.

Çözüm sürecinin başlangıcından bu yana tek bir damla kardeş kanı dökülmediğini vurgulayan Gülpınar, ’’Elbette geçmişte hepimizin yaşadığı ve tasvip etmediği birtakım haksızlıklar, acılar ve mağduriyetler var. Ama bu acıları ve haksızlıkları sık sık gündeme getirerek mağduriyetleri yarıştırarak. Çözüm sürecini sekteye uğratmamalıyız.’’ dedi.

Toplumsal bir yarayı kaşıma ve kanatma kadar kolay bir şey olmadığını belirten Gülpınar, ’’Önemli olan bu yaraya daha fazla suistimal, daha fazla provoke etmeden siyasi çıkarları gözardı ederek tedavi etmektir.’’ diye konuştu.

Çözüm sürecinin nihayete ermesi ile Güneydoğu ve Doğu’nun bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade eden Gülpınar, ’’Yatırımlardan tutun da turizme kadar Türkiye’nin batısında ne var ise doğusunda o olacak. GAP, Türkiye’nin gıda ambarı olacak. En önemlisi, kardeş kanından beslenen iç ve dış güçlerin Türkiye üzerinde oynandığı bu oyun, siz halkımızın bu sürece verdiği destek ile ilelebet inşallah son bulacak.’’ şeklinde konuştu.

"SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE ENSAR OLMALIYIZ"

Suriye’de, Esed rejimi ve muhalifler arasında 2 yılı aşkın bir süredir yaşanan iç savaşa da değinen Gülpınar, şöyle devam etti: ’’Suriye ile 910 kilometre bir hudut sınırımız var. Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası bu kardeşlerimiz bizi ensar olarak görüp bize sığındı. Biz din kardeşi olarak bu kardeşlerimize yardım etmeyip de kime yardım edeceğiz? Fitnelere kulak asmayarak Suriyeli kardeşlerimize ensar olmalıyız.’’





CİHAN

Gülpınar: Barış sürecinde mağduriyetlerimizi yarıştırmamalıyız

Gülpınar: Barış sürecinde mağduriyetlerimizi yarıştırmamalıyız

Gülpınar: Barış sürecinde mağduriyetlerimizi yarıştırmamalıyız

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.