1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Hakkarili Öğrenciler Sınav Sonrası Ankara Turu Yaptı
Hakkarili Öğrenciler Sınav Sonrası Ankara Turu Yaptı

Hakkarili Öğrenciler Sınav Sonrası Ankara Turu Yaptı

Özel Samanyolu Yüksel Sarıkaya İlköğretim Kurumları, Hakkâri Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ile kardeş okul oldu.

A+A-

Özel Samanyolu Yüksel Sarıkaya İlköğretim Kurumları, Hakkâri Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ile kardeş okul oldu.

Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde ele alınan etkinliklerle öğrencilere birlikte yaşama, kardeşlik, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma, misafirperverlik gibi birçok evrensel değerin uygulamalı olarak kavratılması amaçlanan Hakkâri-Ankara Kardeşlik Köprüsü Projesi kapsamında 8. sınıftan mezun 40 öğrenci, SBS stresini atmak için Ankara’ya geldi. Yüksel Sarıkaya Ortaokulunun misafiri olarak Başkent'e gelen öğrenciler, hayatlarında ilk defa uçağa binmenin heyecanını da yaşadı.

Öğrenciler iki haftalık program çerçevesinde Ankara Kalesi, Harikalar diyarı, Akvaryum, Hayvanat Bahçesi, Anıtkabir, ve Samanyolu Eğitim Kurumları Ana Kampüsünü ziyaret ederek gönüllerince eğlendi. Ayrıca alışveriş merkezlerini de gezen öğrenciler bowling oynadı, sinema filmi izledi. Tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etmenin yanında öğrenciler, Özel Yüksel Sarıkaya Ortaokulu’nun organize ettiği yaz okulu programına da katıldı.

Ziyaretin son gününde Hakkâri Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri izlenimlerini duygu ve düşüncelerini ifade ederek kendilerini Ankara’da misafir eden Samanyolu ailesine teşekkür etti. Özel Samanyolu Yüksel Sarıkaya İlköğretim Kurumları Müdürü Adem Murat Olçay, “Bu projeyle mesafeler ne kadar uzun olursa olsun gönüllerin birbirine yakın olduğunu göstermek istedik. Karşılıklı gönül köprüleri kurarak bu cennet vatanda kardeşçe hep birlikte yaşayabileceğimizi göstermek istedik. Bu karşılıklı bir iyi niyet projesiydi. Bu iyi niyet projesinde bizi yalnız bırakmayan kardeş okulumuzun başta sayın okul müdürüne, idarecilere, öğretmenlere ve sevgili öğrencilere çok teşekkür ederim." dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.