1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hastaneye Yürüyerek Gitti Cenazesi Çıktı
Hastaneye Yürüyerek Gitti Cenazesi Çıktı

Hastaneye Yürüyerek Gitti Cenazesi Çıktı

İstanbul’da, kasık ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Oğuzhan Akkuş (21) geçirdiği ameliyat sornası enfeksiyon nedeniyle kaparak hayatını kaybetti.

A+A-

İstanbul’da, kasık ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Oğuzhan Akkuş (21) geçirdiği ameliyat sornası enfeksiyon nedeniyle kaparak hayatını kaybetti. Olayda ihmal olduğunu öne süren aile, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kasık ağrısı şikayeti bulunan Oğuzhan Akkuş, ailesi tarafından geçtiğimiz cumartesi günü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Hemen ameliyata alınan Akkuş, ameliyat sonrası hastanede enfeksiyon kaptı. Akkuş’un ailesi oğullarının durumunda herhangi bir düzelme olmayınca tekrar doktorlara başvurdu. Ailenin iddiasına göre, doktorlar sürekli ağrı kesici ve ateş düşürücü verdi. Doktorların dikişleri açmasıyla Akkuş’un yarasının enfeksiyon kaptığı ortaya çıktı. Akkuş, bu durum üzerine tekrar ameliyata alındı. Toplam üç kez ameliyat olan genç, dün gece son ameliyatın ardından hayatını kaybetti.

Olayda ihmal bulunduğunu söyleyen baba Ömer Akkuş, “Bir iyileşme görülmedi. Diğer hastalar 1 gün içinde taburcu olurken benim oğlum taburcu olmadı. Doktorlar doğru düzgün bakmadılar. Bu olayda çok ihmal var. Oğlumun sancıları daha da arttı. Sürekli olarak ağrı kesici ve ateş düşürücü verdiler. İhmal olmasaydı bu çocuk şuanda yaşıyor olacaktı.” dedi.

Vefat eden Oğuzhan Akkuş’un ablası Elif Akkuş ise yaşananları şöyle anlattı: “Hastaneye kasık ağrısı şikayetiyle gittik. İlk ameliyatın ardından apandisiti patlamış mı herhangi bir tehlike var mı diye sorduğumuzda ‘kesinlikle bir tehlike yok’ cevabını aldık. Apandisiti alındı bir gün içinde ayağa kalkar denildi. Diğer hastalar ayağa kalkarken kardeşim gittikçe ağırlaştı. Bize bol bol yürütün gaz var çıkar dediler. 4. gün kardeşim daha da kötüleşti. O gün uzman doktor geldi dikişlerini açtı. Dikişler açıldığında çok kötü bir iltihap kaptığını gördü. Kardeşim ikinci ameliyata alındı. Ameliyatın ardından yine ‘her şey normal, iltihabı temizledik fazla yayılmadan engel olduk’ dendi. Son ameliyatı olacağı gün mikrop kapmaması için yıkama yapılacağını söylediler. Öğlen saatlerinde bize beklememizi söylediler. Ameliyata alınacağı zaman haber verileceğini söylediler. Gece geç saatlere kadar bekledik. Haber gelmeyince ben gittim kardeşimin ameliyat olacağını ve ne olduğunu sordum. Kardeşimi ameliyata hazırladıklarını söylediler. Ameliyathaneye gidiyoruz bir cevap alamıyoruz. Tekrar yukarı çıkıp sorduğumda bana kardeşimin ameliyatının çoktan bittiğini söylediler. Hiçbir şekilde bilgilendirilmedik. Biraz sert çıkıştığımız da ise doktor geldi ve bilgi verdi. Ameliyatın çok başarılı geçtiğini hiçbir sorunun olmadığını ve durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Gece saat 01.00’da bize eve gitmemizi söylediler. 2 saat aradan sonra bizi aradılar ve oğlunuzun durumu ağır dediler. Hastaneye gittik ‘başınız sağ olsun’ dediler. Neden diye sorduğumda ise ‘haberiniz yok mu ameliyatta 2 defa kalbi durdu. Bitkisel hayata girdi. Olay bu.’ Çok büyük bir ihmal var. Çok basit bir ameliyat ama sırf ihmal yüzünden bu çocuk hayatını kaybetti.”

Kardeşinin ihmal sonucu öldüğünü öne süren abla Elif Akkuş, yetkililer hakkında savcılığa ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne gerekli şikayet ve suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Sorumlu doktorun da kendilerine ihmal olduğunu söylediğini öne süren abla Akkuş, olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Kesin ölüm nedeni belirlenmek üzere cenazesi Adli Tıp Kurumu’na getirilen Oğuzhan Akkuş’un yarın memleketi olan Konya’da defnedileceği kaydedildi.

Öte yandan, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul Bakırköy Bölgesi Genel Sekreterliği olayla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Akkuş’un genel cerrahi kliniğinde ameliyat edildiği ve sonrasında ‘cilt altı derin doku enfeksiyonu gelişmesi’ yaşandığı belirtilen açıklamada “Tekrar acil olarak ameliyata alınmış ve sonrasında tıbbi takibi yoğun bakım ünitesinde devam etmiştir. 6.6.2013 tarihinde kontrol ve yara yeri bakım ve temizliği nedeniyle tekrar ameliyat edilen hastamız, ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesinde ani gelişen solunum sistemi yetersizliği nedeniyle hayatını kaybetmiştir.” ifadelerine yer verildi. CİHAN

Hastaneye yürüyerek gitti cenazesi çıktı

Hastaneye yürüyerek gitti cenazesi çıktı

Hastaneye yürüyerek gitti cenazesi çıktı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.