1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hava-iş'in Grevine Destek İçin Bir Araya Geldiler
Hava-işin Grevine Destek İçin Bir Araya Geldiler

Hava-iş'in Grevine Destek İçin Bir Araya Geldiler

İstanbul’da sendika ve odalara üye çok sayıda kişi, Hava-İş Sendikası'nın grevine destek vermek amacıyla Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binası önüne yürüdü.

A+A-

İstanbul’da sendika ve odalara üye çok sayıda kişi, Hava-İş Sendikası'nın grevine destek vermek amacıyla Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlük binası önüne yürüdü.

Sendikal Güç Birliği Platformunu (SGBP) oluşturan sendikalar ile DİSK, İstanbul Barosu, İstanbul Tabip Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Ticari araç Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği temsilcileri Hava-İş’in başlattığı grevi desteklemek üzere Atatürk Havalimanı B Kapısı önünde toplandı.

Yaklaşık 700 kişilik grup saat 13.00’de ellerinde pankartlarla, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Grup, buradan THY Genel Müdürlük binası önüne geldi. Bina önünde toplanan sendika üyelerine hitaben Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin bir basın açıklaması yaptı. Ayçin, “ Grev yasağına karşı çıktıkları için Türkiye’de bu ülkede teslim olanlar var. Ama teslim olmayanlar da var dedirteceğiz. Bizi bu kavgada yalnız bırakmayan tüm yoldaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her türlü baskı ve tehdide rağmen direneceğiz. Payımıza düşen ne varsa hepsini aldık. Biz o gün söylediğimizi 10 yıldır söylüyoruz. Teslim olmadık. Olmamakta da kararlıyız arkadaşlar. Yoksulların ve işçilerin iktidarı olan bir sitem istiyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.