1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kore Dinler Arası Barış Konferansı'nda İslam Anlatıldı (Özel)
Kore Dinler Arası Barış Konferansında İslam Anlatıldı (Özel)

Kore Dinler Arası Barış Konferansı'nda İslam Anlatıldı (Özel)

Kore Dinler Arası Barış Konferansı, düzenlediği çalıştaylarla Güney Kore'deki çok dinli toplumun barış içinde yaşamasına katkıda bulunmaya çalılşıyor.

A+A-

Kore Dinler Arası Barış Konferansı, düzenlediği çalıştaylarla Güney Kore'deki çok dinli toplumun barış içinde yaşamasına katkıda bulunmaya çalılşıyor. Konferansta bu yıl katılımcılara İslam ile ilgili seminer verildi.

Güney Kore’de uzun yıllardır faaliyet gösteren Kore Dinler Arası Barış Konferansı, Müslümanlara yönelik bir seminere imza attı. Kore İslam Federasyonu ile beraber seminere ev sahipliği yapan sivil toplum örgütü ‘İslam’a Bir Adım Daha’ konulu iki gün süren bir çalıştay düzenledi. Çalıştaya Güney Kore’de yaşayan Koreli ve yabancı Müslümanların yanı sıra yurt dışından da konuşmacılar katıldı. Çalıştay boyunca Güney Kore’de yaşayan Müslümanların yaşadıkları sıkıntılar ve Müslüman göçmenlerin Kore toplumuna kazandırılması ile ilgili tebliğler sunuldu. Seminer sırasında Müslüman Koreli kızlar da dikkat çekti.

İngiltere’den gelen Dr. Max Farrar, ‘Müslümanlarla yaşama konusunda Avrupa deneyimi’ adlı sunumu ile dinleyecilere kendi ülkesi başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerindeki tecrübeleri aktardı. Müslümanlığı genç yaşta seçen üniversite öğrencisi Lee Soo-mi, Kore toplumunda genç bir Müslüman olmanın getirdiği bazı zorluklarını dile getirdi. Bazı göçmen Müslümanlar ise seminerde, diğer ülkelere nazaran Güney Kore Müslüman olarak yaşamanın kolaylıklarına değindi.

Kore Dinler Arası Barış Konferansı, her sene Kore'deki dinler ile alakalı çalıştaylar düzenliyor. Budizm, Konfüçyanizm, Won Budizmi, Protestanlık, Çondo Dini, Halk Dini ve Katolik gibi Güney Kore’deki 7 dinin ileri gelenleri tarafından kurulan Kore Dinler Arası Barış Konferansı, devletin desteklediği sivil toplum örgütü. Seul Merkez Cami İmamı Lee Joo-hwa, Kore İslam Federasyonu’nu bu kuruma kaydettirmeye çalışıyor.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan İmam Lee, seminer ve caminin çalışmaları hakkında bilgi verdi. “Güney Kore’de İslam, 8 dinden biri olmaya çalışıyor.” diye konuşan İmam Lee, Kore Dinler Arası Barış Konferansı’na kaydolunulması halinde özellikle Koreli Müslümanların daha da rahat edeceğini aktardı. Kore Dinler Arası Barış Konferansı ile sık sık bu tür seminerler yaptıklarına dikkat çeken Lee, televizyondaki ‘terör’ imajından dolayı Korelilerin pek dile getirmedikleri bir önyargının olduğunu ifade etti. Lee, başka dinlerin ileri gelenlerinin böyle seminer düzenlemesinin önemine dikkat çekti. İmam Lee, Cami çalışanları ile beraber çalışmalarını devam ettirerek, İslam’ı ülkesinde toplum tarafından kabul gören 8 dinden biri yapmayı hedeflediklerini söyledi.

GÜNEY KORE, ÇOK DİNLİ BİR TOPLUM

Halkın yarısı kendini atesit olarak tanımlasa da Güney Kore farklı dinlerin yaşadığı bir ülke. Sayıları tam resmi bilinmese de Budistler, en büyük dini topluluk olarak öne çıkıyor. Budizmi, sırasıyla Protestanlık ve Katolikler takip ediyor. Güney Kore’de sadece Kore toplumunda görülen dinler de mevcut. Won Budizmi, Çondo Dini ve Halk Dini bunlardan sadece Kore Dinler Arası Barış Konferansı tarafından kabul edileni. Kore Dinler Arası Barış Konferansı’na kayıtlı olmayan fakat varlığını sürdüren bir çok Hıristiyan menşeli ve Korelilere has dinleri görmek de mümkün.

Kore halkı, bir çok dinin iç içe barış içinde yaşaması ile gurur duyuyor. Geçtiğimiz hafta düzenlenen Buda’nın Doğum Günü Kutlamaları’nda tapınağa Protestan ve Katolik rahiplerin gelmesi dikkat çekmişti. CİHAN

Kore Dinler Arası Barış Konferansı'nda İslam anlatıldı (Özel)

Kore Dinler Arası Barış Konferansı'nda İslam anlatıldı (Özel)

Kore Dinler Arası Barış Konferansı'nda İslam anlatıldı (Özel)

Kore Dinler Arası Barış Konferansı'nda İslam anlatıldı (Özel)

Kore Dinler Arası Barış Konferansı'nda İslam anlatıldı (Özel)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.