1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hekimoğlu İsmail’e Erzincanlılardan Vefa
Hekimoğlu İsmail’e Erzincanlılardan Vefa

Hekimoğlu İsmail’e Erzincanlılardan Vefa

Aslen Erzincanlı olan ünlü yazar Hekimoğlu İsmail’in (Ömer Okçu) adı memleketinde bir sokağa verildi.

A+A-

Aslen Erzincanlı olan ünlü yazar Hekimoğlu İsmail’in (Ömer Okçu) adı memleketinde bir sokağa verildi. ‘Hekimoğlu İsmail Kültür Sokağı’ düzenlenen törenle açıldı.

Erzincan’ın yetiştirmiş olduğu fikir insanlarından birisi olan yazar Hekimoğlu İsmail’in ismi Erzincan’da bir sokakta yaşatılacak. 2011 Eylül ayında Erzincan Belediye Meclisi tarafından alınan karar ile Atatürk Mahallesi 354 Sokak ismi ‘Hekimoğlu İsmail Kültür Sokağı’ olarak değiştirildi. Sokağın açılış törenine Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, yazar Hekimoğlu İsmail ve çok sayıda davetli katıldı. Törende eski Tokat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kemal Özsoy, Hekimoğlu İsmail’in yaşantısından kesitler anlatarak, eserleri hakkında bilgiler verdi.

"KENDİSİYLE İFTİHAR EDİYORUZ"

Hekimoğlu İsmail’in eserleri ile toplumun bilinçlendiğine dikkat çeken Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Tüm insanlık olarak geçmişten bugüne bugünden geleceğe kadar bir imtihan içerisindeyiz. Bazen imtihan içerisinde olduğumuz süreçte yine vesileler yaratmak suretiyle bireylerin, aileleri, toplumu, ülkeleri ve evrendeki tüm insanları yeniden bir kalibrasyon, yeniden bir açıkçası balans ayarı çekmek üzere, bazen fertlerin ortaya koyduğu yaklaşımla, bazen hikaye kitaplarıyla, bazen filmlere konu olacak uyarlamalar ile bazen de yazılan çizilen eserler ile Cenab-ı Hak halk eder. Biz Ömer Okçu Beyefendi'yi ve eserleri, onun ilham aldığı büyüklerimizin eserlerini hep bu şekilde bildik, bu şekilde öğrendik. Onlar hiçbir şeyi kendilerinin yapmadığını, hep kendilerine yaptırıldığını ifade ettiler. Kendisi buna vesile olmuştur. Kendisiyle bu yönüyle iftihar ederken, başka bir yönüyle daha iftihar ediyoruz. Kendisi bu toprakların yetiştirmiş olduğu, bu topraklarda yaşayan bir ailenin evladı olarak, bu coğrafyayı aşmak suretiyle, bölgesini aşmak suretiyle, ülkemizi aşmak suretiyle birçok noktada takip edilen bir kanaat önderi olmuştur.” ifadelerini kullandı.

"KENDİSİNİ BÜYÜK BİR MÜTEFEKKİR OLARAK BİLİRİZ"

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise şöyle konuştu: “Biz Hekimoğlu İsmail’i nasıl biliriz? Kendisine Allah’tan başka dert edinmemiş ve derdini ömrü boyunca çok sevmiş, himmetini milletine hasretmiş büyük bir mütefekkir olarak biliriz. Biz nesil olarak onun eserleri ve ötekileriyle büyüdük. Kimliğimizi, benliğimizi ‘Minyeli Abdullah’ romanını okuyunca farkına vardık ve bize gerçekten fikirleriyle, eserleriyle hep kişisel hayatımızda, hem kültürel hayatımızda ayrı bir yol açtı. Biz de inşallah o yoldan gitmeye büyük bir gayret sarf ettik. Bizim milletimiz kadirşinas bir millettir. Kendisine hizmet edenleri asla unutmaz. Gönlünde hep yaşatır. Biz inanıyoruz ki bu milletin gönlünde Hekimoğlu İsmail ismi hep yaşayacaktır. Erzincan Belediyemiz de anlamlı bir vefa örneği göstererek, bu değerli ismi kültürel hayatımızın mimarını yeni nesillere aktarmak için vefa örneği göstermiştir.”

"İLMİHAL OKUYUN"

Halen Zaman gazetesinde köşe yazıları yazan Hekimoğlu İsmail, gençlere nasihatler vererek, “İslamiyet ilmihaldir. İlmihal İslamiyet’tir. Dolayısıyla bu cennet gibi coğrafi yerde, cennet hayatı yaşamak için ilmihali okuyup, ona tabi olmak lazım. İlmihalle bütünleşebiliriz.” dedi.

Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Hekimoğlu İsmail’e plaket takdim ederken, Hekimoğlu İsmail Kültür Sokağı, İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından okunan duaların ardından hizmete açıldı.

‘BEDİÜZZAMAN VE RİSALE-İ NUR’ PANELİ DÜZENLENDİ

Öte yandan Erzincan’da Gündüzalp Kültür Eğitim Vakfı tarafından ‘Bedüizzaman ve Risale-i Nur’ paneli düzenlendi. Panel yöneticiliğini Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Doğan Arınç’ın yaptığı panele konuşmacı olarak Bediüzzaman Said Nursi’nin talebesi Mehmet Fırıncı, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, eski Tokat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kemal Özsoy ve araştırmacı yazar İhsan Atasoy katıldı. CİHAN

Hekimoğlu İsmail’e Erzincanlılardan vefa

Hekimoğlu İsmail’e Erzincanlılardan vefa

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.