1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Herboloji Alanındaki Gelişmeler Omü'de Tartışılıyor
Herboloji Alanındaki Gelişmeler Omüde Tartışılıyor

Herboloji Alanındaki Gelişmeler Omü'de Tartışılıyor

Samsun’da OMÜ Ziraat Fakültesi ve Karadeniz Tarımsal Araştırma ile Avrupa Yabancı Ot Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle '16.

A+A-

Samsun’da OMÜ Ziraat Fakültesi ve Karadeniz Tarımsal Araştırma ile Avrupa Yabancı Ot Araştırmaları Enstitüsü işbirliğiyle '16. Avrupa Yabancı Ot Araştırmaları' başlıklı sempozyum düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki sempozyumda tüm dünyada herboloji alanındaki yeni projeler bir araya getirilip değerlendirildi. Sempozyuma OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Kongre Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan, dekanlar ve dünyanın 58 farklı ülkesinden gelen çok sayıda araştırmacı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kongre Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan, "Değerli katılımcılar, sempozyuma katılımınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Hepimizin bildiği üzere, yabancı otlar, tarımsal üretimin en önemli sorunlarından birini oluşturuyor. Bu konu bu sempozyumda enine boyuna tartışılacaktır. Umuyorum ki, bu toplantının sonucunda evrensel bilime ve insanlığa katkıda bulunan sonuçlar ortaya çıkaracağız.” dedi.

Sempozyumda 37'si sözlü, 256'sı poster olmak üzere toplam 293 sunumun yer alacağını belirten Mennan, 321 araştırmacının yaklaşık 58’inin farklı ülkelerden olmasının, Türkiye'nin coğrafi konumunun ne kadar önemli olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Herboloji Derneği adına konuşma yapan Prof. Dr. Nezihi Uygur ise Türkiye'de herboloji alanında yapılan çalışmalara yüksek oranda ihtiyaç duyulduğunu ve bu alanda çalışan araştırmalarının son derece önemli başarılara imza attığını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan da yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Değerli konuklar ve öğrenciler, sizleri Türkiye'nin en güzel kampüslerinden birinde misafir etmekten onur duyuyoruz. OMÜ Karadeniz'in en güzel ve en gelişmiş şehri olan Samsun’da bulunmaktadır. Bu bile öğrencilerimiz için tek başına bir ayrıcalıktır. Sosyal aktiviteleri, ucuz konaklama tesisleri, harika ve zengin mutfağı, kente ve kent içi kolay ulaşım, tarihi mekânları ve farklı kültürleri görebilme imkânları ile Samsun çok önemli bir kenttir.”

Protokol konuşmalarının ardından sempozyuma sponsor olan firmaların temsilcilerine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan tarafından plaket verildi.
Bilimsel oturumların Prof. Dr. Hüseyin Mennan'ın sunumuyla başladığı sempozyum dört gün boyunca devam edecek. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.