1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hırsız Ve Tinercilere Engel Olamayan Şırnaklılar Eylem Düzenledi
Hırsız Ve Tinercilere Engel Olamayan Şırnaklılar Eylem Düzenledi

Hırsız Ve Tinercilere Engel Olamayan Şırnaklılar Eylem Düzenledi

Şırnak’ta son 2 yılda hırsızlık ve tinerci olaylarının artması vatandaşları ve esnafı tedirgin etti.

A+A-

Şırnak’ta son 2 yılda hırsızlık ve tinerci olaylarının artması vatandaşları ve esnafı tedirgin etti. Özellikle akşamları sokağa çıkan tinerci ve hırsızların vatandaşlara zarar verdiği belirtildi.

    Artan olaylar sebebiyle, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve esnaf Şırnak Cumhuriyet Meydanı’nda bir protesto eylemi düzenledi. Burada toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Toplum Der Başkanı Ekrem Bayık tiner çeken ve hırsızlık yapan çocukların ailelerin çocuklarına sahip çıkması istedi.

    Bayık konuşmasına şöyle devam etti; “Son dönemlerde ilimizde gerçekleşen hırsızlık olaylarının yoğunlaşması ve tinerci çocukların sayısının artması üzerine, ilgililerin dikkatini çekmek amacıyla, başta Şırnaklı esnaflar olmak üzere Şırnak halkı olarak bir basın açıklaması yapma ihtiyacı duyduk. Hepinizin ve herkesin malumu olduğu üzere her geçen gün hırsızlık yapan çocukların sayısı artmakta ve buna paralel olarak hırsızlık olayları da artmaktadır. Bununla birlikte tiner vb. uyuşturucu madde kullanan çocukların da sayısı artmaktadır. Bu istenmeyen olayların rutin bir hal alması, organizeli hırsızlık, gasp vb. gibi durumların yaşanması, giderek artması vatandaşlarımızın huzurunu bozmuş ve geleceğe yönelik kaygılarını arttırmıştır. İlimizde yaklaşık olarak her hafta, bir iş yeri veya bir konutun hırsızlar tarafından soyulması veya esnafın-vatandaşın güpegündüz gasp edilmesi vatandaşı pes ettirmiştir. Bazı günler siftah bile yapamıyor, bankaya olan çeklerini ödeyemiyor ve iş yeri kirasını, elman maaşını ödeyemiyorlar. Bu yetmiyormuş gibi hırsızlık olayları iyice esnafı-vatandaşlarımızı bunaltmış, isyan edecek seviyeye çıkarmıştır.”
    
    “Özellikle tiner vb. uyuşturucu madde kullanan gençlerimizin sayısı son iki yıldır zirve yapmıştır.” diyen Bayık; “Artık bu uyuşturucu maddeleri kullanan çocuklar ve iş birlikçileri gece-gündüz demeden alenen çarşıda bu işin alış-verişini yapıyorlar ve herkesin gözü önünde bu iğrenç maddeleri kullanıyorlar, ciğerlerine, beyinlerine çekiyorlar. Bu çocuklar gece yarılarına kadar, sabahlara kadar çarşı içinde, metruk binaları ve yaz ile birlikte şehir dışındaki bağ-bahçeleri mesken tutmuşlardır. Bu çocuklar aldıkları uyuşturucu maddelerin etkisiyle geceleri sivil vatandaşlarımıza zarar vermekte ve aynı şekilde ev ve iş yeri soyuyorlar. Gece olunca aileler çarşıda gezmekten imtina ediyorlar. Aileler gezerken bile her an kendini huzursuz hissediyorlar ve güvenlik sorunu yaşıyorlar.” açıklamasında bulundu.

    Topluluk okunan basın açıklamasının ardından bir dakikalık oturma eylemi yaparak olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Hırsız ve tinercilere engel olamayan Şırnaklılar eylem düzenledi

Hırsız ve tinercilere engel olamayan Şırnaklılar eylem düzenledi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.