06 Ağustos 2026
Altın 6543.39
BIST 13703.13
Dolar 47.5977
Euro 55.0373
Sterlin 64.0033
Ankara 21°C

HSYK’dan AÇIKLAMA

HSYK’dan AÇIKLAMA
HAKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU'NDAN BASIN AÇIKLAMASI..

Bazı basın yayın organlarında, “Kanun namına dur Savcı Bey, Kaçakçılığın Susurluğu, Savcının aracında cinayet zanlısı ve kaçak sigara çıktı.” başlıklı yapılan haberler nedeniyle kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur!

Osmaniye ilgili Cumhuriyet Savcısı hakkında Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığının 28.05.2012 tarih ve B.M. 2012/2064 sayılı ve Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının 29.05.2012 tarih ve B.M. 2012/4023 sayılı yazıları ile yukarıda belirtilen haberlerin ihbar kabul edilmesi sonucunda;

İlgili konu 06.06.2012 tarihinde Kurulumuzun 3. Dairesi tarafından ek gündemle görüşülmüş olup Osmaniye ilgili Cumhuriyet savcısı hakkında disiplin yönünden inceleme ve gerektiğinde soruşturma yapılmak üzere Kurul müfettişi görevlendirilmesi hususunda Kurul Başkanına teklifte bulunulmasına (Kurul Başkanı tarafından 07.06.2012 tarihinde “OLUR” verilmiştir.) ve söz konusu iddiaların aynı zamanda şahsi nitelikte suç teşkil etmesi nedeniyle 2802 sayılı yasanın 93. maddesine göre adli yönden gerekli soruşturma işlemlerinin yapılması için evrakın bir suretinin Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur!!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir