1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hüseyin Çelik: Taksim'deki Olay Medyanın Yansıttığı Gibiyse Gider Orada Yatarım
Hüseyin Çelik: Taksimdeki Olay Medyanın Yansıttığı Gibiyse Gider Orada Yatarım

Hüseyin Çelik: Taksim'deki Olay Medyanın Yansıttığı Gibiyse Gider Orada Yatarım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, Taksim Gezi Parkı'nda yaşananların, medyanın yansıttığı gibi olmadığını söyledi.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, Taksim Gezi Parkı'nda yaşananların, medyanın yansıttığı gibi olmadığını söyledi. Çelik, "Eğer medyanın yansıttığı gibi ise önce ben buna karşı çıkarım. Gider orada yatarım, eğer gerçekten orada ağaç katliamı yapılıyorsa, ağaç sökülüp AVM yapılıyorsa. Hiçbirimizin kabul edeceği bir şey değil bu." dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek, Taksim Gezi Parkı'nda yaşananlara ilişkin değerlendirmede bulunan Hüseyin Çelik, "Bizim yeşil konusunda, çevre konusunda, ağaç konusunda duyarlılığımız hiç kimseden daha aşağıda, daha altta değil. Bu konuda yaptıklarımız ortadadır. Sayın Başbakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu günden itibaren 10,5 yıllık iktidarımız sürece Orman Bakanlığı'nın ve diğer kuruluşlarımızın yaptıkları bellidir." dedi.

"Ağaç kesilmez mi? Ağaç kesilebilir. Yerinden sökülemez mi? Sökülebilir. Dünyanın her tarafında gerekli olduğu zaman bu yapılabilir." diyen Çelik, 3. boğaz köprüsü ve 60 kilometrelik bağlantı yolları yapılacağını da hatırlatarak gidilen güzergahta gerektiğinde ağaçların söküleceğini söyledi. Hüseyin Çelik, "Ama söktüğünüz her ağacın karşılığında 10 katı ağaç dikiyorsanız siz o zaman çevrecisinizdir, yeşile tabiata önem verirsiniz, o zaman tabiat dostusunuzdur." ifadelerini kullandı.

TAKSİM'DE İŞİN ÖZÜ 13 AĞACIN YER DEĞİLTİRİLMEK İSTENMESİ

Konu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve uygulayıcıları ile konuştuğunu söyleyen AK Parti Sözcüsü, şöyle devam etti: "Taksim Gezi Parkı'nda şu anda söz konusu olan bütün medyamızın abarttığı kabarttığı bu gezi parkı meselesinin özü şu: Orada AVM yapılacak falan öyle bir şey de yok. Bir kaldırım yapılacak, yapılacağı yer de yaya kaldırımı, orası yayalaştırılıyor, 100 bin metrekarede yayalaştırma çalışmaları yapılıyor. Burada araba olmayacak, çiçekler olacak, yeşillikler olacak, ağaçlar olacak, insanlar keyifle huzur duyarak dolaşacaklar. Arabanın yerin altından gidecek. Bu kaldırımın yapılabilmesi için toplam 13 tane ağacın teknik tabiriyle 'replace' yapılması, yer değiştirilmesi lazım. Yani ağaçların sökülmesi başka taraflara dikilmesi söz konusudur. 10 ağaç sökülmüş geriye kalan 3 ağacın sökülmesi esnasında da bu kıyamet kopartılmış. İşin özü bu."

SAMİMİ OLANLARIN YANI SIRA ART NİYETLİLER DE VAR

İstanbul'da, Ankara'da bütün metropollerde kişi başına düşen yeşil alanı artırmak için olağanüstü gayret gösterdiklerini de sözlerine ekleyen Çelik, "Orada AK Parti ne yaparsa yapsın, acaba ben burada hükümet aleyhinde ne çıkarabilirim gayretinde olan bazı ideolojik gruplar var, bu bir. Ama samimi olarak sosyal medya üzerinden etkilenen gazetelerin ve televizyonların yazdığından ve söylediğinden etkilenen 'yeşilimizi yok ediyorlarsa mani olalım' diyen gerçekten samimi olanlar var. Esas saygıdeğer olanlar onlardır. Hiçbir art niyet taşımadan, siyasi ve ideolojik mülahaza içinde olmadan, 'arkadaş ben bir ağacı bile kurtardıysam bu hayatımın anlamıdır' diyen, oraya giden insanlara sonsuz saygı duyarım. Ama sadece 'hükümet ve AK Partili belediye bunu yapıyor, ben burdan nasıl aleyhte bir unsur çıkartırım, bir propaganda malzemesi çıkarırım' gayretinde olanlar da var. Ben dediğim gibi partimin sözcüsü olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bu işin uygulayıcıları ile görüştüm detaylı olarak. Eğer medyanın yansıttığı gibi ise önce ben buna karşı çıkarım. Gider orada yatarım, eğer gerçekten orada ağaç katliamı yapılıyorsa, ağaç sökülüp AVM yapılıyorsa... Hiçbirimizin kabul edeceği bir şey değil bu. Orası göreceksiniz bitince hepinizin çok hoşnut olacağı şeyler olacak." diye kaydetti.

MÜZMİN MÜNEKKİD

Yapılan her güzelliğe, her yeniliğe karşı çıkmanın marifet olmadığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Eskiden müzmin münekkid diye bir ifade vardı, şimdi kronik eleştirmen deniliyor. Adam eleştirecek hiçbir şey bulamazsa ay güneşten daha küçüktür diye ona itiraz ediyor. Bir şey buluyor mutlaka eleştirmek için. O da bir hastalık. Bakırköy'e gidin, bu müzmin münekkidlerden çok adam bulursunuz. Bay muhalefet derler, no nocular vardır. CHP şimdi no nocu takılıyor. Takılın bakalım, nereye kadar takılacaksınız." şeklinde konuştu. CİHAN

Hüseyin Çelik: Taksim'deki olay medyanın yansıttığı gibiyse gider orada yatarım

Hüseyin Çelik: Taksim'deki olay medyanın yansıttığı gibiyse gider orada yatarım

Hüseyin Çelik: Taksim'deki olay medyanın yansıttığı gibiyse gider orada yatarım

Hüseyin Çelik: Taksim'deki olay medyanın yansıttığı gibiyse gider orada yatarım

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.