1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Yeni Üyelerle Güçlendi
Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Yeni Üyelerle Güçlendi

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Yeni Üyelerle Güçlendi

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nden istifa eden 11 gazeteci, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’ne üye oldu.

A+A-

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nden istifa eden 11 gazeteci, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’ne üye oldu. Ayrıca her iki cemiyete daha önce üye olmayan 3 basın mensubu da ilk kez Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’ne katıldı.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, yeni katılan üyeler ve cemiyet faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Osman Koca, üç yıl önce sadece çalışan gazetecilere yönelik olarak kurulan cemiyetin kısa sürede büyük teveccüh kazandığını söyledi.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş amacının sadece faal gazetecileri bünyesinde bulundurarak sosyal, kültürel, sportif gelişimleri doğrultusunda çalışmalar yapmak olduğunu kaydeden Koca, bu amacı benimseyen şu anda 41 faal üyesi ile hizmet verdiklerini dile getirdi.

Koca, ayrıca daha önce faal olarak basın kuruluşlarında yer alan ancak şu anda başka kurumlarda görev yapan basın mensuplarını da tüzüğü gereği fahri üye olarak kabul ettiklerini, bu kapsamda da 5 üyeleri bulunduğunu ifade etti.

20 Mart 2013 tarihinde yaptıkları genel kurula aralarına yeni katılan basın mensupları ile daha da güçlenerek girmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Koca, "Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti’ni tüm basın çalışanlarının daha rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda çalışmalarına olanak sağlamak için çalışmak üzere 2010 yılı Şubat ayında arkadaşlarımızla birlikte kurduk. Bu zaman zarfında basın organlarının gelişmesi ve sorunlarının çözümü yanında çalışanlarının da her türlü dert, sıkıntı, sevinç ve üzüntülerinde yanlarında bulunduk. Önemli günlerimizde zor şartlar altında kamu görevi olan halkın tarafsız ve objektif bilgilendirilmesi görevini yerine getiren arkadaşlarımıza birkaç gün bile olsa eşleri ve çocukları ile birlikte stres atma, kaynaşmalarını sağlamak üzere etkinlik düzenledik. Düzenlediğimiz etkinlikten bütün katılanların mutlu olduklarını ifade etmelerine de çok sevindim. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Çalışmalarımızı, samimiyetimizi, yaptıklarımızı gören arkadaşlarımız dilekçe ile başvurarak üyemiz oldu. Hepsine 'hoş geldiniz' diyorum. Yeni üyelerimiz diğer cemiyetteki üyelik ve görevlerinden istifa ederek gelmişlerdir. Tüzüğümüzde de bu madde vardır. Nevşehir il sınırları içerisinde üyemiz ise sadece bizde olabilir. Başka bir cemiyete üye olacaksa bizden istifa edecek. İnşallah yenilenen yönetimimiz ve yeni katılan üyelerimizle birlikte güzel çalışmalara imza atacağız." dedi.

"FAAL ÇALIŞAN BASIN MENSUPLARININ ADRESİ OLDUK"

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti olarak 3 yıldan bu yana sadece basın mensuplarının sorunları ve çözüm yolları için çaba gösterdiklerini anlatan Koca, "Bu süre içerisinde tarihinde çözülemeyen sorunlar olarak kalan Sarı Basın Kartı sahibi basın mensuplarını toplu taşım araçlarından ve otoparklardan ücretsiz olarak yararlanmasını sağladık. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile 24 Temmuz Basın Bayramı'nı unutmadık, her iki özel günde de kurulduğu günden bu yana düzenlediği etkinliklerle basın mensuplarının birkaç gün bile olsa eşleri ve çocukları ile birlikte stres atma, kaynaşmalarını sağlamaya çalıştık. Basın mensuplarının acılı, sevinçli her anında yanında olduk. Sadece basın mensuplarının sorun, sıkıntı ve dertlerini çözüme kavuşturmak amacıyla çalıştık. Kesinlikle zorlaştırıcı değil, hep kolaylaştırıcı olduk. Sorunları çözücü pozisyon aldık. Bunun sonucunda da faal olarak görev yapan basın mensuplarının tamamına yakını cemiyetimiz üyesi oldu." diye konuştu.


CİHAN

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti yeni üyelerle güçlendi

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti yeni üyelerle güçlendi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.