1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'İkinci Köprünün İsmi Sultan Fatih Olarak Değiştirilsin'
İkinci Köprünün İsmi Sultan Fatih Olarak Değiştirilsin

'İkinci Köprünün İsmi Sultan Fatih Olarak Değiştirilsin'

İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün ismiyle ilgili İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili’den bir öneri geldi.

A+A-

İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümünde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün ismiyle ilgili İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili’den bir öneri geldi. ‘Fatih Sultan Mehmet’ isminin uzun olması sebebiyle pek çok kişi tarafından kullanılmadığını ya da kısaltılarak kullanıldığını belirten Bilgili, “Kullanmadığımız bir isim, hiçbir anlama gelmiyor. Yerine ‘Sultan Fatih Köprüsü’ ismini öneriyoruz.” dedi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü isminin değiştirilmesini önerdiklerini ifade eden İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, ismin uzun olması nedeniyle çoğu kişi tarafından kullanılmadığını dile getirdi. Bilgili, "Hiç kimse ‘Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçelim.' demiyor. Ya ikinci köprüden ya da kısaltarak FSM Köprüsü’nden geçelim.’ diyoruz. Kullanmadığımız bir ismin bulunması hiçbir anlama gelmiyor. Yerine kullanılabilir bir isim öneriyoruz. O da ‘Sultan Fatih Köprüsü’ Sultan Fatih Köprüsü, hem Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerine işaret eder, hem de onu kısaltmaz. Fatih Sultan Mehmet Han’ın o köprüde isminin yaşatılması için bu öneriyi fethin 560. yıl dönümünde getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

'ÜÇÜNCÜ KÖPRÜNÜN ADI MİMAR SİNAN OLABİLİR'

Üçüncü köprü ile ilgili de tahminlerini dile getiren Bilgili, “Önemli olan doğan çocuğa güzel bir isim koymaktır. Büyük mimarımız Mimar Sinan, camiler, hanlar, hamamlar yaptığı gibi köprüler de inşa etmiştir. Mimar Sinan’ın ilk yaptığı şey köprülerdir. Bu yüzden üçüncü köprüye 'Koca Sinan' ya da 'Mimar Sinan' isimleri verilebilir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

'İkinci köprünün ismi Sultan Fatih olarak değiştirilsin'

'İkinci köprünün ismi Sultan Fatih olarak değiştirilsin'

'İkinci köprünün ismi Sultan Fatih olarak değiştirilsin'

'İkinci köprünün ismi Sultan Fatih olarak değiştirilsin'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.