1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkçenin Çocukları Konya'da Özel Kandil Programı Yapacak
Türkçenin Çocukları Konyada Özel Kandil Programı Yapacak

Türkçenin Çocukları Konya'da Özel Kandil Programı Yapacak

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen Konya Şöleni'ne katılacak misafir öğrenciler, 5 Haziran akşamı idrak edilecek Miraç Kandili'ni Konyalı hayırseverlerle birlikte kutlayacak.

A+A-

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında düzenlenen Konya Şöleni'ne katılacak misafir öğrenciler, 5 Haziran akşamı idrak edilecek Miraç Kandili'ni Konyalı hayırseverlerle birlikte kutlayacak. Dünyanın dört bir yanından gelen misafir öğrenciler, ilahiler, naatlar, şiirler okuyacakları programla Konyalı hayırseverlere unutulmaz bir kandil akşamı yaşatacak.

    Türkiye bu sene, önceki yıllarda olduğundan çok daha fazla sayıda şehrinde Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında ‘Türkçe Şölen’leri düzenleyecek. 5 yıldır Türkçe Şöleni’ne evsahipliği yapan Konya, bu sene 140 ülkeden 200 kadar Türkçe sevdalısını ağırlayacak. Konya’da 2 gün geçirmesi planlanan misafir öğrenciler, 5 Haziran Çarşamba akşamı Rixos Otel’de düzenlenecek programla Konya’nın siyaset, ekonomi, iş ve sosyal hayatına yön veren protokol üyeleriyle buluşacak. Organizasyon heyeti buluşmanın Miraç Kandili gecesine denk gelmesi dolayısıyla her zamankinden farklı bir program hazırladı. Önceki yıllarda şiir okuyan, şarkı-türkü söyleyip folklor gösterileriyle programları zenginleştiren misafir öğrenciler, Miraç Kandili gecesinde gerçekleştirilecek programda şiirler, naatlar okuyup ilahiler söyleyerek programa katılacaklara unutamayacakları bir kandil gecesi yaşatacak.

    Konuyla ilgili açıklama yapan Organizasyon Komitesi Sorumlusu Sema Diyalog Derneği Başkanı Ali Akın, “Türkçe Olimpiyatları ilk defa bu sene böyle mukaddes bir beldede, mukaddes bir gecede, mukaddes bir buluşmaya sahne olacak. Misafir Türkçe sevdalısı öğrencilerimiz Rixos Otel’deki programda davetlilere unutulmaz güzel bir kandil akşamı yaşatacak. Misafir öğrencilerimiz ertesi gün 6 Haziran Perşembe akşamı da Atatürk Stadyumu'nda başta Dışişleri Bakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olmak üzere milletvekillerimizin, protokol üyelerinin ve bütün Konyalı hemşehrilerimizin katılacağı Türkçe Şöleni’nde katılımcılara eşsiz bir akşam yaşatacaklar.” dedi.

    11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Konya’da düzenlenecek Türkçe Şöleni’ne Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Meram, Karatay ve Selçuklu belediyeleri, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, MÜSİAD, ASKON, AKTİSAD ve bu sivil toplum kuruluşlarının gençlik yapılanmaları hep birlikte destek veriyor. CİHAN

Türkçenin çocukları Konya'da özel Kandil programı yapacak

Türkçenin çocukları Konya'da özel Kandil programı yapacak

Türkçenin çocukları Konya'da özel Kandil programı yapacak

Türkçenin çocukları Konya'da özel Kandil programı yapacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.