06 Ağustos 2026
Altın 6494.88
BIST 13798.82
Dolar 47.5844
Euro 54.9656
Sterlin 64.1701
Ankara 30°C

İlaç Kalıntısı Olan 2 Ton Biber İmha Edildi

İlaç Kalıntısı Olan 2 Ton Biber İmha Edildi
Antalya’nın Kepez ilçesinde, sera denetimlerinde ilaç kalıntısı tespit edilen 2 ton biber imha edildi.

Antalya’nın Kepez ilçesinde, sera denetimlerinde ilaç kalıntısı tespit edilen 2 ton biber imha edildi. Böylece son 4 günde toplam 4 tondan fazla biber imha edilmiş oldu.

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından seralarda yapılan rutin denetimlerde, Antalya’nın Kepez ilçesinde maksimum rezidu limitlerinin üzerinde kalıntı tespit edildi. 2 üreticinin, 19 dekar serada domates, elma ve turunçgillerde ruhsatlı olan Pyridaben aktif maddeli pestisitin tavsiye dışı olarak biberde kullandığı belirlendi.

Söz konusu denetimlerde, Kepez ilçesi Varsak-Karşıyaka’da bin 800 ve Kepez ilçesi Altıova-Düden’de ise 250 kilogram olmak üzere, toplam 2 bin 50 kilogram biber imha edildi. Böylece, son 4 günde Antalya ve ilçelerinde toplam 4 tondan fazla biber imha edilmiş oldu.

Ayrıca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, analiz sonucunda olması gerekenin üzerinde kalıntı tespit etmesi halinde ürün imhalarına devam edecek.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir