1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İnegöl'de Bilgi Yarışmasının Birincisi Turgutalp Oldu
İnegölde Bilgi Yarışmasının Birincisi Turgutalp Oldu

İnegöl'de Bilgi Yarışmasının Birincisi Turgutalp Oldu

Bursa’nın İnegöl ilçesinde İnegöl Belediyesi’nin desteği ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen okullar arası bilgi yarışmasının lise ayağı İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi.

A+A-

Bursa’nın İnegöl ilçesinde İnegöl Belediyesi’nin desteği ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen okullar arası bilgi yarışmasının lise ayağı İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. İHL çok amaçlı salonunda düzenlenen yarışmada Turgutalp Anadolu Lisesi birinci oldu.

Çekişmeli başlayan ilk turun ardından finale kalan Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi, Turgutalp Anadolu Lisesi, Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi, İnegöl Anadolu Lisesi, Özel Altınnesil Lisesi ve Dörtçelik Endüstri Meslek lisesi öğrencileri 20 soruya doğru cevap vermek için birbiri ile kıyasıya yarıştı.

20 sorunun 16’sına doğru cevap veren Turgutalp Anadolu Lisesi birinci oldu. 150’şer puana sahip olan Fen lisesi ve İnegöl Anadolu Lisesi'nin yıldızlı sorularına bakıldığında, her ikisinin de eşit olması nedeniyle fen sorularına bakıldı. Fen sorularında en çok doğruyu yapan Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi yarışmanın ikincisi olurken, İnegöl Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. Yarışmada dördüncüler 130 puanı paylaşan Özel Altınnesil Lisesi ve Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi olurken, 5'nci ise Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi oldu.

Yarışmanın şampiyon öğrencilerine İnegöl Belediyesi tarafından tablet PC, ikinci olan öğrencilere küçük altın, üçüncü olan İnegöl Anadolu Lisesi Öğrencilerine kol saati, derece alamayan öğrencilere ise kalem hediye edildi.

Program sonunda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk yarışmaya emeği geçen tüm öğretmen, yönetici ve öğrencilere teşekkür etti. 6 okulun centilmence yarıştığını ifade eden Baştıürk; ”Tüm okullarımızı kutluyorum. Önemli olan buraya gelip yarışmaktı. Burada bulunmak büyük bir cesarettir. Bu cesaretleri olduğundan dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hediyelerimizin tamamını her zaman olduğu gibi karşılayan İnegöl Belediye Başkanlığı adına Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Birinci olan Turgutalp Anadolu Lisesi'ni kutlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Çocuklar İnegöl’ü ve Türkiye’nin yarınları sizlersiniz. Sizin gerçekten iyi şartlarda eğitim alıp, yarınlara güzel hazırlanmanızı istiyoruz. Kendi okulunuzun birinciliğini önemsediğiniz kadar kendi gelişiminizi ve başarınızı da önemsemelisiniz.” diye konuştu.
CİHAN

İnegöl'de bilgi yarışmasının birincisi Turgutalp oldu

İnegöl'de bilgi yarışmasının birincisi Turgutalp oldu

İnegöl'de bilgi yarışmasının birincisi Turgutalp oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.