1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arınç’ın Gözyaşları: Sarhoşumuz Bile O'nun İsmi Geçtiğinde Büyük Hürmet Duyuyor
Arınç’ın Gözyaşları: Sarhoşumuz Bile Onun İsmi Geçtiğinde Büyük Hürmet Duyuyor

Arınç’ın Gözyaşları: Sarhoşumuz Bile O'nun İsmi Geçtiğinde Büyük Hürmet Duyuyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Peygamber Efendimiz'in (sav) adının anılması karşısında herkesin duygulandığını söylerken gözyaşlarına hakim olamadı.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Peygamber Efendimiz'in (sav) adının anılması karşısında herkesin duygulandığını söylerken gözyaşlarına hakim olamadı. Arınç, “Sarhoşumuz, çok yaramazımız bile Peygamberimiz'in(sav) ismi geçtiğinde büyük bir hürmet duyuyor, ona karşı büyük bir sevgi ifade ediyor.” dedi.

Arınç, Bursa’da düzenlenen 7.Hadis İcazeti Programı Kapsamında “Gönül Sultanlarımızın İzinde: Onu ve Sözlerini Anlamak” etkinliğine katıldı. Fethiye Kültür Merkezi’ndeki programda konuşan Arınç, salonda kendisine verilen gülün üzerindeki hadisi okudu. Arınç, şu değerlendirmeyi yaptı: “Zelzeleler var, birbirlerini öldürmek de var, fitneler de maalesef gittikçe büyüyor. Dünyadaki azap bunlarla gösterilmiş, Rabbim bu azaplardan hepimizi korusun. Fitnelerden, zelzelelerden, birbirlerini öldürmelerden Rabbim hepimizi korusun.”

PEYGAMBERİMİZİ ANDI, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Peygamber sevgisinin bizde fıtri olduğunu belirten Arınç, şöyle devam etti: “Hangi yaşantı içinde olursak olalım, hangi siyasi parti gönlümüzden geçerse geçsin, hangi sosyal tabaka içinde kendimize yer bulursak bulalım, Peygamber Efendimiz'i(sav) çok seviyoruz. Sarhoşumuz bile, çok yaramazlarımız bile, bazen anlatırken duygulanıyorum, Peygamberimiz'in(sav) ismi geçtiğinde büyük bir hürmet duyuyor, ona karşı büyük bir sevgi ifade ediyor. Bu da aziz milletimizin gönlünde yaşattığı bir duygudur. Çok şükür onun yolundan gitmek, onun izini sürmek hepimiz için önemli bir görev.”

“PEYGAMBERİMİZİN ÖĞRETİLERİNİ GÜNLÜK HAYATA TATBİK ETMEK ÇOK DAHA ÖNEMLİ HALE GELDİ”

Böyle bir zamanda, fitne asrında bir hadisle sünneti ihya etmenin önemine dikkat çeken Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sünnetleri ihya etmenin bu aramızdaki fitneleri ortadan kaldırmak için ne kadar lüzumlu olduğuna canı gönülden iştirak ediyorum. İşte Suriye’de yaşananlar ve Suriye fitnesinde hayatını kaybeden binlerce insan. Mezhep taassubu ile hareket edildiğinde, Peygamberimiz'in(sav) hadisleri bir kenara bırakıldığında, birbirlerini boğazlayan ve adı Müslüman olan insanların ne büyük bir fitneye kurban olduklarını hepimizi büyük bir acı ile görüyoruz. İslamın yeniden ihyası ve inşası, yeniden anlaşılması, Peygamberimiz'in(sav) öğretisinin günlük hayatımıza tatbik edilebilmesi çok daha önemli hale geldi. Hepimizin gaflet uykusundan uyanmasına ve değerlerimizi yeniden keşfetmesine büyük ihtiyacımız var.”
CİHAN

Arınç’ın gözyaşları: Sarhoşumuz bile O'nun ismi geçtiğinde büyük hürmet duyuyor

Arınç’ın gözyaşları: Sarhoşumuz bile O'nun ismi geçtiğinde büyük hürmet duyuyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.