1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İpekyolu Kalkınma Ajansı Adıyaman’da Toplandı
İpekyolu Kalkınma Ajansı Adıyaman’da Toplandı

İpekyolu Kalkınma Ajansı Adıyaman’da Toplandı

İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu 2013 Yılı Haziran ayı toplantısı Kilis Valisi Süleyman Tapsız Başkanlığında Adıyaman Valiliği'nde yapıldı.

A+A-

İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu 2013 Yılı Haziran ayı toplantısı Kilis Valisi Süleyman Tapsız Başkanlığında Adıyaman Valiliği'nde yapıldı.
Toplantıda, 2014-2023 dönemini kapsayan “TRC1 Bölge Planı” ve ajansın yurtdışı tanıtım faaliyetleri görüşüldü.

TRC1 Bölge Planının sosyo-ekonomik gelişme eğilimlerini, yerleşmelerin gelişme potansiyelini, sektörel hedefleri, faaliyetlerin ve alt yapıların dağılımını bölge çapında belirlemek üzere hazırlanmış bir plan olduğunu belirten Kilis Valisi Süleyman Tapsız, planın, bölgesel gelişme alanında ulusal düzeyde genel politikaları ve öncelikleri tayin etmek, bölgesel gelişme politikaların bütünlüğünü ve koordinasyonunu sağlayacak üst düzey kararlar almak üzere oluşturulduğunu kaydetti.

Son zamanlarda Adıyaman’ın her alanda büyük gelişmeler kaydettiğini vurgulayan Tapsız, “İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak katıldığımız Amerikan’ın Los Angeles kentinde düzenlenen 'Anadolu Kültür ve Yemek Festivalinde' Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinin kültürel, tarihi ve turistik değerleri ziyaretçilere anlatıldı. Burada düzenlenen festivalde en ilgi çekici ise Adıyaman Standı olmuştur. Stantta Nemrut Dağı'ndaki Kommagene krallarına ait heykeller, festivalin yapılacağı alanın girişine yerleştirilerek büyük ilgi çekti” dedi.

Tapsız başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Metin Karakuş ve İpekyolu Kalkınma Akanası Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan katıldı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.