1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Yücel Paşmakçı’ya Fahri Doktora Verildi
Yücel Paşmakçı’ya Fahri Doktora Verildi

Yücel Paşmakçı’ya Fahri Doktora Verildi

Türk Halk Müziği'ne 500’den fazla anonim eser kazandıran Yücel Paşmakçı’ya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversite (MÜ) tarafından fahri doktora unvanı verildi.

A+A-

Türk Halk Müziği'ne 500’den fazla anonim eser kazandıran Yücel Paşmakçı’ya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversite (MÜ) tarafından fahri doktora unvanı verildi. Atatürk Kültür Merkezi’nde TRT Yurttan Sesler Korosu Şefi Paşmakçı onuruna doktora takdim töreni ve ustaya saygı konseri düzenlendi. Törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, MÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Arif Sağ, Dr. Mehmet Özbek, Erdal Erzincan, Hamdi Özbay, Gülşen Kutlu, Emel Taşçıoğlu, Nursaç Doğanışık, Cengiz Özkan, Dr. Gani Pekşen, San. Öğr. Gör. Ali Yılmaz, San. Öğr. Gör. Gültekin Şener, Prof. Adnan Koç, Doç. Cihangir Terzi, San. Öğr. Gör. Hakan Tatyüz ve San. Öğr. Gör. Süleyman Şenel gibi birçok sanatçı katıldı.

Rektör Harmandar, açılış konuşmasında üniversitelerinin ve Muğla’nın tarihî günlerinden birini yaşadığını belirterek, “Yaşayan en büyük halk sanatçısı, hocaların hocası, 500’ün üzerinde türkü bestelemiş ve derlemiş olan ve yayan en büyük Halk Müziği sanatçısı, büyük hoca ve üstad Yücel Paşmakçı aramızda. MÜ Senatosu'nun 21 Mayıs 2013 tarihinde almış olduğu karar gereğince değerli müzik hocamız Paşmakçı’ya fahri doktora payesi verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu karar nedeniyle üniversitemiz onurlu ve gururludur. Senatomuzun almış olduğu bu kararı ben saygıyla kendilerine takdim ediyorum, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Paşmakçı ise geçmişteki zenginlikten beslenen musikinin yozlaşmasına zemin teşkil edebilecek her türlü faaliyetten uzak durulması gerektiğine dikkat çekerek, “Tarihin gelişim ve değişimi çerçevesinde nesiller boyu varlığını sürdürmekte olan millî ruh ve birlik beraberliğin temelini teşkil eden, kültürümüzün aynası diyebileceğimiz musikimizin yaklaşık 40 yılı kapsayan zaman diliminde üniversiteler bünyesinde öğretimine yer veriliyor olması kıvanç kaynağımızdır. Değerli gençlerimizin de bu konudaki gayretlerine şahit olmak övünç vesilesidir.” diye konuştu.

Vali Güvençer de salonun halkın ve sanatın sesiyle çınladığını ifade ederek, “Muğla ufukları, ülke ufukları süzülmüş bir sada olarak, 72 milyonun sadasıyla inlesin. Bu sesten önce ülke ufuklarına, sonra tüm dünya ufuklarına bugüne kadar olduğu gibi yalnız güzelliğin, iyiliğin, doğruluğun, hakkın, adaletin ve cesaretin ışığı yansısın.” dedi.

Fahri doktora takdim töreninin ardından Yücel Paşmakçı onuruna düzenlenen konserde Arif Sağ, Dr. Mehmet Özbek, Erdal Erzincan, Gülşen Kutlu, Emel Taşçıoğlu, Nursaç Doğanışık, Cengiz Özkan ve Dr. Gani Pekşen tarafından Türk Halk Müziği eserleri seslendirildi. Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl yönetimindeki Türk Halk Müziği topluluğu da programa renk kattı. Konser sonunda katılan sanatçılara Vali Güvençer, Başkan Gürün, Garnizon Komutanı Kurşun ve Rektör Harmandar tarafından plaket takdim edildi. Ardından bütün sanatçılarla Güvençer ve beraberindeki heyet, seslendirilen son eserde Türk Halk Müziği topluluğuna eşlik etti. CİHAN

Yücel Paşmakçı’ya fahri doktora verildi

Yücel Paşmakçı’ya fahri doktora verildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.