1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İşkur Otobüsü 27 Bin Kişiye Ulaştı
İşkur Otobüsü 27 Bin Kişiye Ulaştı

İşkur Otobüsü 27 Bin Kişiye Ulaştı

İŞKUR’un ‘kamu istihdamı hizmetlerinin geliştirilmesi operasyonu’ kapsamında il il dolaşan kampanya otobüsü 27 bin kişiye ulaştı.

A+A-

İŞKUR’un ‘kamu istihdamı hizmetlerinin geliştirilmesi operasyonu’ kapsamında il il dolaşan kampanya otobüsü 27 bin kişiye ulaştı. 22 il dolaşacak olan otobüsün hedefinde 30 bin işsize ulaşmak var.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak Finansmanı ile yürütülen ‘kamu istihdam hizmetlerinin geliştirilmesi operasyonu’ kapsamında İŞKUR’un kampanya otobüsü 20. durağı Şanlıurfa’ya geldi. Otobüsün Şanlıurfa’dan sonra son iki ile gideceği öğrenildi. Her ilde iki gün kalarak 20 ili dolaşan otobüs, şuana kadar toplamda 27 bin 500 kişi ile yüz yüze görüşerek hizmet verdiği belirtildi.

Şanlıurfa Belediyesi hizmet binası yanına park eden otobüs, iki günlük çalışma sürecisinde İŞKUR’un çalışmaları hakkında Şanlıurfalıları bilgilendirilecek. Otobüste görevli İŞKUR tanıtım görevlileri iki gün süre ile Şanlıurfa’nın tüm bölgelerinde kişilerle yüz yüze görüşmeler yapacak. Görevliler, iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde, İşgücü Yetiştirme Kursları, Girişimcilik Programları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Programlar, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşsizlik Sigortası, Kısa çalışma ödeneği gibi çeşitli hizmetleri tanıtacak. Ayrıca İŞKUR hizmetlerinden faydalanmak isteyen kişilere de il merkezinde park edecek olan otobüste İŞKUR görevlileri tarafından on-line kayıt hizmeti sunulacak.

Otobüsün Şanlıurfa’daki faaliyet açılışı Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç tarafında yapıldı. Vali Güvenç, daha sonra hizmet almak için otobüse gelen işsiz vatandaşlarla görüştü. İŞKUR hizmetlerini öven Güvenç, “İŞKUR’un hizmetlerinin nereye geldiğinin bir örneğini yaşıyoruz. İŞKUR ara eleman sıkıntılarını gidererek sanayide sigortalı ve kurs görmüş elemanlar yetiştiriyor. Fakat arka mahallerdeki gençlerimiz işsiziz diyorlar ve kurslarımıza başvurmuyorlar bu yüzden de mutsuz, umutsuz oluyorlar. Biz bunu bitirmeye çalışıyoruz. Kurslar açıyoruz bu kurslara katılan vatandaşlarımıza günlük harçlıklarını ve sigortalarını başlatıyoruz. Vatandaşımızı bir kere daha İŞKUR’a müracaat etmeye ve kurslarımıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

İŞKUR sorumlusu Bülent Kılınç, ise Şanlıurfa’da iki gün içinde iki farklı noktada hizmet vereceklerini söyledi. Kılınç, gezilecek 22 il ziyaretleri kapsamında 30 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini anlattı.
CİHAN

İŞKUR otobüsü 27 bin kişiye ulaştı

İŞKUR otobüsü 27 bin kişiye ulaştı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.