1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İslam Sempozyumu’nun Katılımcıları, Başakşehir’e Konuk Oldu
İslam Sempozyumu’nun Katılımcıları, Başakşehir’e Konuk Oldu

İslam Sempozyumu’nun Katılımcıları, Başakşehir’e Konuk Oldu

6. Milletlerarası Risale-i Nur ve İttihad-ı İslam Sempozyumu için dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelen fikir adamları Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın konuğu oldu.

A+A-

6. Milletlerarası Risale-i Nur ve İttihad-ı İslam Sempozyumu için dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelen fikir adamları Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın konuğu oldu.

Aralarında Afganistan, Kırgızistan, Bangladeş, Senegal, Bulgaristan’ın da bulunduğu ülkelerin kanaat önderleri için Sular Vadisi Nafia Restoran’da öğle yemeği verildi.

Başakşehir İlçe Kaymakamı Cevdet Can, İlçe Emniyet Müdürü Murat Başıbüyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı da katıldı.


Yemekte söz alan Başkan Mevlüt Uysal, Türkiye’ye dünyanın muhtelif yerlerinden gelen İslam önderlerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Müslümanların pek çok ülkede zulüme uğradığına işaret eden Uysal, “Dünyada nüfusun üçte birine denk gelen biz müslümanların bu durumda olması üzücü. İslam dünyasında kardeşlerimizin mağduriyeti, acıları bizlerin de mağduriyetidir, acısıdır. Eğer biz daha çok çalışırsak görevimizi tam yaparsak İnşaallah inancımızı İslamı daha da yükseklere kaldırırız. Her birimize bu konuda görevi büyük. İslam dünyasının iman kardeşliği etrafında yeniden birleşmesi ve güçlenmesi için Başakşehir Belediyesi olarak gerekeni yapmaya hazırız.” dedi.

Ziyareti organize eden Hayrat Vakfı Genel Sekreteri ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Hakkı Aygün, 6. Milletlerarası Risale-i Nur ve İttihad-ı İslam Sempozyumu ile yabancı konukların geliş amacını şöyle açıkladı:

‘’Bu sene altıncısını tertip ettiğimiz bu çalışmaların amacı dünya müslümanlarını bir araya getirerek İslam aleminin sorunları ve çare yolları için görüşmeler yapmaktır. Türkiye’nin her alanda itibarının artmasının İslam aleminin dikkatini buraya çekmektedir. Burada en temel referans ve dayanaklardan biri de Kur’an-ı Kerim’in tefsiri Risale-i Nur’dur. Hayrat Vakfı Orijinal Risale-i Nur ile bütün dünyada iman ve Kur’an’a büyük hizmetler yapmaktadır. Dünya genelinde yapılan araştırmalarda her yıl 18.000 kişinin Risale-i Nur vasıtası ile İslam’ı seçtiği belirlenmiştir.”

Programın sunuculuğunu Türkçe olarak yapan Sudanlı Yunus Ahmet, İstanbul Süleymaniye Medresesi’nde Hayrat Vakfının merkezinde Türkçe öğrendiğine temas etti. Ahmet, İttihad-ı İslam için Türkiye’de bulunduğunu savundu.


Mısır Bakan Vekili Prof. Şeyh Muhammed Abdulfettah ise “6. Risale-i Nur ve İttihad-ı İslam Sempozyumu burada olan bütün konuklar adına Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Buraya gelirken Türkiye’yi çok severek geldik. Giderken de öyle bir ümitle gidiyoruz ki o ümit de İttihadı İslam’ın olmasıdır. Mısır olarak devrim sırasında halkımıza verdikleri destek için Türk halkına ve Türk hükümetine teşekkür ediyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Mısır Munifiye Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Iyd Belbaa da İttihad-ı İslam temennisinde bulunurken, “Kimi sorular vardır, ‘İslam birliğini nasıl mümkün olabilir, insanı kamil olmayı nasıl başarabiliriz’ gibi. Bu soruları herkesin kendisine sorması gerekiyor.” dedi. Belbaa, Başakşehir’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken de Başkan Uysal’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.