1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İSTANBUL'DA POLİSE SİLAHLI SALDIRI
İSTANBULDA POLİSE SİLAHLI SALDIRI

İSTANBUL'DA POLİSE SİLAHLI SALDIRI

İstanbul’un Pendik ilçesinde silahlı kavgayı ayırmaya giden polis, saldırganların açtığı ateş sonucu ayağından vurularak yaralandı.

A+A-

Edinilen bilgilere göre, olay gece saat 03.00 sıralarında Kurtköy Pazar Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre ekip otosuyla ilçede devriye gezen O.K. isimli polis memuru, silahlı kavga ihbar üzerine Pazar Sokak üzerindeki bir kıraathaneye gitti. Sokak içerisinde bulunan bir kahvede iki taraf arasında henüz öğrenilemeyen bir sebeple kavga çıktı. Kısa sürede olay yerine ulaşan güvenlik güçleri, taraflar arasında çıkan silahlı çatışmanın ardından kaçan saldırganlara “dur” ihtarında bulunurken, polis memuru O.K., saldırganlardan birinin açtığı ateşle ayağından vurularak yaralandı.

Yaralı polis memuru, ekipte yer alan diğer emniyet görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine çağrılan ambulans ile Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, kavgaya karışan saldırganlar, kullandıkları 34 UZ 4221 plakalı otomobili olay yerinde bırakarak kaçtı. İzlerini kaybettiren saldırganlardan birinin yaralı olduğu ihbarını alan polis, bölgedeki hastaneleri abluka altına aldı. Olayla ilgili oldukları iddia edilen ve adı açıklanmayan 1’i yaralı 3 zanlı, çevrede bulunan özel bir hastanede polis baskınıyla yakalandı. Zanlılardan ikisi hastanede gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne götürülürken, yaralı zanlı ise ambulans ile Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi.

Yaralı polisin ve zanlının hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilirken, Aydın Adıbeke isimli bir görgü tanığı, silah sesleri üzerine uyandığını belirterek, “Karşı binada oturuyorum. Silah seslerine kalktım geldim, baktım çatışma var. Kalabalıktı, on kişiden fazlaydı. Önce kahvede başladı, sonra dışarı çıktılar. Neden olduğunu bilmiyorum. 8-10 silah sesi duydum” dedi.

Polisin olay ile ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.