17 Aralık 2025
Altın 5958.666
BIST 11302.86
Dolar 42.7234
Euro 50.2195
Sterlin 57.0969
Ankara 5°C

İşte Topkapı Sarayı'ndaki silahlı saldırgan

İşte Topkapı Sarayı'ndaki silahlı saldırgan
İŞTE, Topkapı Sarayı'nda elindeki uzun namlulu silahla etrafa rastgele ateş açan silahlı saldırgan!

"Allahu Ekber" diyerek çevreye ateş açan ve 2 kişiyi yaralayan Libyalı saldırgan öldürüldü!!

İstanbul'un en önemli turistik bölgelerinden Sultanahmet Meydanı'nda silahlı bir kişi etrafa rastgele ateş açtı. Olayda 2 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaklaşık 1 saattir süren çatışma Topkapı Sarayı'nın içinde devam ederken peş peşe silah sesleri duyuldu. Saldırganın 1975 Libya doğumlu olan Mhd Bachar olduğu belirlendi.

Saldırgan saat 10.00 sıralarında Topkapı Sarayı’nın dış kapısı önüne geldi.

Sırt çantalı saldırgan pompalı tüfeğiyle saray kapısında nöbet tutan askerin G3 piyade tüfeğini aldı. "Allahüekber" diyerek çevreye rastgele ateş eden Libyalı, bir asker, güvenlik görevlisi ile çevredeki bir kişiyi yaraladı. Polis ekipleri, eylemciyi yakalamak için çevreyi boşalttı, geniş güvenlik önlemleri aldı.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

İki kişiyi yaralayan saldırgan düzenlenen operasyonda ölü ele geçirildi. Saldırganın 1975 Libya doğumlu olan Mhd Bachar olduğu belirlendi.

Savaşa gider gibi hazırlanmış

Sultanahmet Meydanı’nda sabah saatlerinde bir anda etrafa ateş açan saldırganın ortaya çıkan fotoğrafında tepeden tırnağa silahlı olduğu ve ‘ava çıkıyormuş gibi sakin tavırlarla yürüyerek Topkapı Sarayı’na doğru ilerlediği ortaya çıktı.

ÇİFTE TÜFEK, FİŞEK, TABANCA

Saldırganın üzerinde çapraz şekilde astığı tüfekler ve omzunda boydan boya fişeklik bulunuyor. Elinde uzun namlulu bir tüfekle yürürken görüntülenen saldırganın ikinci tüfeğinin pompalı olduğu sanılıyor.

Ayrıca polis yetkilileri, saldırganın sağ bacağında da silah bulunduran saldırganın çantasında da yedek cephane olabileceğini belirtiyor.

ÇANTADA YEDEK CEPHANE

Deri ceketiyle birlikte Ayasofya’dan sanki İstanbul’da ava çıkmış gibi gezen saldırganın oldukça soğukkanlı olduğu anlaşılıyor.

Bir görgü tanığı saldırganın soğukkanlılığını "Yanımdan geçti. Pompalı silahı ve fişekleri vardı. Avcı mısın dedim. Allahu Ekber deyip ve Arapça bir şeyler söyledi. 20 saniye sonra silah sesleri gelmeye başladı" diye anlattı.  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir