1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. İZMİR TERÖR OLAYLARINA KARŞI HAZIR MI?
İZMİR TERÖR OLAYLARINA KARŞI HAZIR MI?

İZMİR TERÖR OLAYLARINA KARŞI HAZIR MI?

EGELİ ETKİHABER'DEN TÜRKİYE'NİN GEÇTİĞİ BU SÜREÇ İÇERİSİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR ANALİZ DAHA..

A+A-

İZMİR TERÖR OLAYLARINA KARŞI NE KADAR HAZIR?

Terörün mantığı yoktur. Açık alan buldu mu dalar içeriye, patlatır eylemi. Tıpkı, Rus elçinin suikastı veya Kayseri’de canlı bomba eyleminde katledilen Mehmetçiklerin şehit edildiği kanlı saldırı gibi. Emniyetin tepesi yani Emniyet Genel Müdürlüğü de benim ile hemfikir ki, taaa geçen yıl uyarmış her ili, ilçeyi.

TEDBİRLERİ ARTTIRIN!

Genel müdürlük demiş ki, ‘AVM’ler, otobüs durakları ve metrolarda canlı bomba ve bombalı eylemlerin, özellikle kamu kurum ve kuruluşlarına, ekonomik stratejik değere sahip alanlara, turizm bölgelerine, pazar yerleri, alışveriş merkezleri, otobüs, metro durak ve istasyonları ile otogar gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere, petrol, doğalgaz ve elektrik gibi genel hayat bakımından önem arz eden enerji, su depoları, trafolar, haberleşme tesisleri gibi hassas noktalara yöneldiği göz önünde bulundurularak, bu gibi yerlerin özel güvenlik tedbirleri gözden geçirilsin; eksiklik görülüyorsa il özel güvenlik komisyonlarına başvurulsun

SİVİL VE RESMİ DEVRİYELER

Devam ediyor Emniyet Genel Müdürlüğü, ‘.Arama işlemleri elektronik sistem, X- Ray cihazı gibi sistem ve dedektörle yapılsın. Bunlar mevcut değilse bu alanda yetişmiş personel istihdam edilsin. Şüphe arz eden kişilerle plakası olmayan araçlar izlensin. Kamuya ait binaların bulunduğu sokakların giriş ve çıkışları, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve diğer kameralarla on-line takip edilsin.  Bu binaların çevresinde sivil ve resmi devriye hizmetleri artırılsın. Emniyetin tepesinin uyarısı karşısında, İzmir’de neler yapılıyor daha doğrusu neler yapılmıyor, 30 yıllını güvenlik muhabirliği yapan Ufuk Türkyılmaz’ın çıplak gözü ile şöyle bakalım. Bir, iki örnek verelim kentin iki yakasından.

BAKIN BURALAR ÇOK ÖNEMLİ

Önce Karşıyaka’dan başlayalım. Karşıyaka’nın tam göbeğinde, belediyenin altında yüzlerce aracın park ettiği otopark var. Denemesi bedava! Bu otoparka elinizi, kolunuzu sallayarak, kimseye hesap vermeden, hiçbir güvenlik uygulaması görmeden rahatça girebilirsiniz. Diyebilirsiniz ‘Burada patlama olsa kim ne kadar zarar görür’ diye. Ben size söyleyeyim, tam anlamıyla facia olur. Neden mi? Bilmeyenler ya da aklına gelmeyenler için açıklayayım. Bu otoparkın üzerinde neler var? Belki 100 tane savcı, hakim ve personelin bulunduğu Karşıyaka Adliyesi. Ya adliyenin yanı, arkası, sağı, solu… Vatandaşların yoğun olarak işlerini gördüğü, hemen herkesin işinin düştüğü, kaymakamlık, ilçe nüfus müdürlüğü, vergi dairesi vs. Ne kadar önemli boşluk ne kadar güvenlik zafiyeti.. Devam edelim Karşıyaka’da yaşanan güvenlik zafiyetine. Çarşı… Hani her gün on binlerce kişinin kullandığı, birçok işyeri ve esnafın bulunduğu çarşı. Tam anlamı ile ‘aldım çayıra mevlam kayıra’çarşıdaki durum. Günün her saatinde, istediğiniz model araçla dalabilirsiniz bu çarşıya, binlerce insanın arasına. Ne bir güvenlik önlemi var nede başka bir şey. ‘Yanlışın var, yok böyle bir şey’ diyen varsa çektiğim resimlerden onlarca atabilirim kendisine…

GELELİM KONAK BÖLGESİNE..

Kemeraltı.!  Aman Allah’ım bu ne başıboşluk, bu ne duyarsızlık. Al arabayı, yükle bombayı gir İzmir’in kalbine. Ne arabayı arayan var, ne bir polis, ne de bir güvenlik görevlisi. Tarihi çarşı 24 saat trafiğe açık. Konak Meydanı’na gelelim mi? Şöyle bir düşünün hangi stratejik kurum, kuruluş vs var bu meydanda. Hep birlikte sayalım. İzmir Valiliği, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği İzmir Grup Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişliği Grup Başkanlığı, Başbakanlık, İzmir Büyükşehir Belediyesi vs, vs, vs… Peki.! Bu stratejik kurumların önünde, arkasında hangi boşluk var? Dedik ya terörün mantığı yok, boşluk bulunca dalar içeriye diye.. Değnekçilerin kontrolündeki otoparklar var… Doldur bombayı gir içeriye… Ne arayan var ne soran. Buca, Balçova, Bornova vs de durum farklı mı? Elbette hayır! Al birini vur diğerine. Yazmaya kalksan köşe yazısı, köşe yazından çıkıp roman olacak!..

SÖZÜN ÖZÜ

Sözün özü, İzmir’de geçmişte yaşanan terör olayları (Kemeraltı Çarşısı’nın bombalanması vs), terör örgütlerinin İzmir’de yapacağı, planladığı, toplantılarında yaptığı değerlendirmeler hep göstermişti ki, İzmir’de yapılan eylemler kendileri için çok değerli ve önemlidir. Terörün mantığı yoksa ve boşluk alan arıyorsa İzmir’de sıraladığımız bir, iki örnek katiller için bulunmaz nimettir. İçimiz yanmadan gelin bu boşlukları terörün, teröristin doldurmasına izin vermeyelim..  

'EGENİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN!...'

izmirjpg2wkprxe1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.