İzollu ve Çevre Köyleri Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nacim Özhan, 13 Eylül'den itibaren herhangi bir kimlik dayatmayan, toplumun tüm kesimlerinin taleplerini karşılayan anayasaya kavuşmak istediklerini, bu yüzden anayasa değişiklik paketine 12 Eylül'de 'evet' diyeceklerini söyledi.
Oylamaya sunulacak paketin önemli değişiklikler içerdiğini anlatan Özhan, konuyla ilgili şunları söyledi: "HSYK ve Anayasa Mahkemesi gibi vesayet kurumlarının yapısının değişmesini istiyoruz. Sendikal hürriyetlerin genişletilmesi, Yüksek Askeri Şura kararlarına yargı yolu açılması, özel hayatın masumiyeti, sivillerin askeri mahkemede yargılanmasına son verilmesi ve benzeri konuları düzenlenmesini bu değişiklik paketiyle sağlanacaktır."
"HAMİT FENDOĞLU'NUN KATLEDİLMESİNİ NASIL UNUTABİLİRİZ?"
Malatya'da 12 Eylül 1980 öncesinde halkın birbirine kırdırılması ve sonra bir gecede olayların bıçak gibi kesilmesinin nasıl olduğunun halka açıklanması gerektiğine işaret eden Özhan, "Bunu yapanların milletimize hesap vermesi gerekiyor. Hamido lakaplı hemşehrimiz yiğit insan Hamit Fendoğlu'nun hangi karanlık eller tarafından katledilmesini nasıl unutabiliriz? Bu olayları yapan kirli tezgâhların ifşa edilmesi gerektiğini, Zirve Yayınevi cinayeti gibi şehrimize yakışmayan kirli planların deşifre edilmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.
İzollu Aşireti'nin, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması için 12 Eylül'de 'evet' diyeceğini anımsatan Özhan, darbenin idam ettiği gençlerin iade-i itibarı için değişikliğe destek vereceklerini kaydetti.