1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kaçak Sigaraya 900 Bin Tl'lik Darbe
Kaçak Sigaraya 900 Bin Tllik Darbe

Kaçak Sigaraya 900 Bin Tl'lik Darbe

Kahramanmaraş Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü, terör örgütünün en büyük finans kaynaklarından biri olan sigara kaçakçılığını önlemek için yürüttüğü çalışmaların 9 aylık bilançosunu açıkladı.

A+A-

Kahramanmaraş Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü, terör örgütünün en büyük finans kaynaklarından biri olan sigara kaçakçılığını önlemek için yürüttüğü çalışmaların 9 aylık bilançosunu açıkladı. 9 ayda 62 operasyon düzenleyen polis, piyasa değeri yaklaşık 900 bin TL olan 285 bin 849 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı raporuna göre, Türkiye'ye yasadışı yollarla giren 'kaçak ya da sahte' sigaranın yıllık kazanç büyüklüğü 2,5 milyar doları bulurken, bunun önemli kısmının terör örgütlerine aktarıldığı ifade edildi. KOM Daire Başkanlığı'nın raporlarında, "Türkiye'de gerçekleştirilen yasadışı sigara ticaretinin rakamsal kazanç büyüklüğünün yaklaşık 2,5 milyar dolara ulaştığı, kaçakçılık faaliyetinin terör örgütleri ve organize suç gruplarına finansman kaynağı oluşturduğu" belirtiliyor.
Geçen yıl tütün, tütün mamulleri yakalanmasında 1 milyon 650 bin paketle Van, şehirler arasında birinci sırada yer alırken, bunu 752 bin paketle Hatay, 744 bin paketle Mersin, 597 bin paketle Şırnak, 535 bin paketle Gaziantep takip ediyor. Raporlarda, yurtiçinde tüketilen 'Altı paket sigaradan birinin' kaçak ve sahte olduğu, bu miktarın parasal karşılığının toplam vergi gelirlerine oranlanması durumunda ise yüzde 10 seviyesine denk düştüğü kaydediliyor.
Elbistan’da ise kaçak sigarayla mücadelede yeni bir döneme girildi. Şehir merkezinde caddelere kurulan tezgahlarda satılan kaçak sigaranın yanı sıra, Doğu ve Güneydoğu’dan Türkiye’ye giren kaçak sigaraların iç bölgelere sevkiyatı için Elbistan-Göksun bölgesi güzergah olarak kullanılmaya başlandı. Bu yöndeki istihbaratları ve bilgileri değerlendiren Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü de çalışmalarını bu yöne kaydırdı. Öyle ki, Batman’dan kamyon kasasında yapılan 101 bin paketlik sevkiyat Elbistan emniyetine takıldı. Bu darbe sigara kaçakçılarının bölgede karşılaştığı en büyük zarar oldu.
Özellikle sigaranın ilçeye sokulması için Gölbaşı-Nurhak-Elbistan istikametini seçen kaçakçılara göz açtırmayan Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, Sigara Kaçakçılığı ile Mücadele kapsamında 1 Eylül 2012 - 1 Haziran 2013 tarihleri arasında, yapılan çalışmalarında 62 operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlarda çeşitli markalarda 285bin 849 paket sigara ele geçirildi ve toplam 84 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapıldı. Ele geçirilen gümrük kaçağı sigaraların piyasa değerinin yaklaşık 900 bin TL olduğu öğrenildi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.