06 Ağustos 2026
Altın 6485.98
BIST 13798.82
Dolar 47.5877
Euro 54.9397
Sterlin 64.0216
Ankara 30°C

'Kan Verecek Kimse Yok Mu Kampanyası', Bağışçıları Bekliyor

'Kan Verecek Kimse Yok Mu Kampanyası', Bağışçıları Bekliyor
Türk Kızılayı ile Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Samsun Şubesi, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kan bağışı kampanya başlattı. 'Kan Vere...

Türk Kızılayı ile Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Samsun Şubesi, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla kan bağışı kampanya başlattı.

'Kan Verecek Kimse Yok Mu Kampanyası'yla bağışçılardan toplanacak kanlar, Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi’nin taze kan ihtiyacını karşılayacak.

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan kan verme kampanyasına Samsun Vali Yardımcısı Halil Şimşek, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ile çok sayıda davetli katıldı.

Kampanyanın açılışında konuşan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Kimse Yok Mu Derneği’nin organize ettiği kan verme organizasyonun, bölgenin taze kan ihtiyacının karşılanmasına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi’nin bölgede 76 bin ünite kana ihtiyaç duyduğunun altını çizen Mustafa Keskin, “Bu kapsamda gerekli alt yapıları ve çalışmaları yürütmekteyiz. Kimse Yok Mu Derneği’nin bu güzel hizmetinin diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine örnek olacağını düşünüyorum. Yaptıkları bu çalışmadan dolayı kendilerini kutluyorum." dedi.

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, kurulduğu günden itibaren derneğin Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü olduğunu hatırlattı.

Samsun Vali Yardımcısı Halil Şimşek ise kan vermenin öneminin farkında olduklarının altını çizerek, “Kampanyanın bu meydanda yapılması, halkın görselliğini sağlaması açısından önemli. Kan önemli bir unsur. İnsan ihtiyaç duyduğu zaman önemini anlıyor. Yeterli stokların olması da önemli." şeklinde konuştu.

Açılış töreninin ardından Türk Kızılayı ile Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin birlikte hazırladıkları fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştiren bürokratlar, kan verme ünitelerini gezdi. Dernek başkanları da gönüllü kan bağışçı oldu. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir