1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kandil'e süpriz iki isim
Kandile süpriz iki isim

Kandil'e süpriz iki isim

PKK'nın silah bırakması için başlatılan çözüm sürecinde gelinen aşama ile Lice olaylarının neden olduğu sıkıntılar, Kandil'de yapılacak toplantıda değerlendirilecek!!

A+A-

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Mardin milletvekili Ahmet Türk ile BDP Eş Başkanı Gültan Kışınak, KCK yöneticileri ile Kandil'de görüşmek için bugün Kuzey Irak'a gitti!

Milliyet'ten Namık Duran'ın haberine göre; başta Lice olayları olmak üzere çözüm sürecinde son günlerde yaşanan sıkıntılar, Kandil'de yapılacak toplantıda ele alınacak. Alınan bilgilere göre; Ahmet Türk ile Kışanak, bugün Kuzey Irak'a gitti. BDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ile Pervin Buldan'ın da, yarın Kuzey Irak'a geçecekleri ileri sürüldü.

Irak'ta buluşacak milletvekilleri, bir heyet oluşturarak Kandil'e çıkacak. Heyet, Kandil'de KCK Yürütme Kurulu Başkanı Murat Karayılan ve KCK'nın diğer yöneticileri ile görüşecek. Yapılacak toplantıda; Lice olayları ile Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı görüşmede aktardığı mesajlar ele alınacak. Millitevekili heyetinin, hükümetin çözüm sürecine yönelik yaptığı yeni çalışmalar konusunda da Kandil'deki KCK yöneticilerine bilgi vereceği dile getirildi. Çözüm sürecinde gelinen aşamanın bütün boyutlarıyla bu toplantıda değerlendirilerek, süreçle ilgili bazı kararlar alınabileceği kaydedildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.