1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arslan: Taşeron İşçilerin Sendika Üyelikleri Yok Sayılıyor
Arslan: Taşeron İşçilerin Sendika Üyelikleri Yok Sayılıyor

Arslan: Taşeron İşçilerin Sendika Üyelikleri Yok Sayılıyor

Dev Sağlık İş Sendikası Bölge Temsilcisi Yüksel Arslan, 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası ile taşeron işçilerin sendika hakkının ortadan kaldırıldığını öne sürerek, “Taşeron işçilerinin sendika üyelikleri yok sayılıyor.

A+A-

Dev Sağlık İş Sendikası Bölge Temsilcisi Yüksel Arslan, 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası ile taşeron işçilerin sendika hakkının ortadan kaldırıldığını öne sürerek, “Taşeron işçilerinin sendika üyelikleri yok sayılıyor." dedi.

Dev Sağlık İş Sendikası Bölge Temsilcisi Yüksel Arslan, 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun kabulü sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, sendika üyelerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtları esas alınarak belirlenmesi uygulamasına yönelik açtıkları dava öncesi basın açıklaması yaptı. 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası'nın taşeron işçilerin sendika hakkını ortadan kaldırdığını öne süren Arslan, “İşçilerin çalıştırılmasına aracılık eden taşeron şirketlerin, SGK bildirimlerini farklı farklı işkollarından yapması ve bunun her ay değişebilir olmasıyla taşeron işçilerin sendika üyelikleri yok sayılıyor." diye konuştu.

Yeni düzenleme ile taşeron işçinin sendika hakkının hayale dönüştüğünü ileri süren Dev Sağlık İş Sendikası Bölge Temsilcisi Yüksel Arslan, “Yeni uygulama ile sendika üyeliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kayıtlarına göre değil SGK kayıtlarına göre tanımlanıyor. Üyelerimizin SGK kayıtları da çalıştırıldığı şirketler üzerinden ve şirketlerin tek taraflı beyanlarına göre belirleniyor. Yani taşeron şirket işçilerin SGK kaydını sağlık işkolu yerine inşaat, nakliye, turizm, gıda, genel hizmetler gibi kendi istediği farklı alanlarda gösterebiliyor. Yani yıllardır hastanelerde hasta bakıcı, laborant, hemşire, radyoloji teknisyeni, pansuman görevlisi, tıbbi sekreter olarak çalışan sağlık işçileri, inşaat işçisi, nakliye işçisi, turizm işçisi olarak gösteriliyor. Bu durumda taşeron işçiler için sendika bir hayale dönüşüyor. Çalışma Bakanlığı’nın taşeron işçilerin sendika hakkını yok sayan bu uygulamasına karşı açtığımız itiraz davasının ikinci duruşması (yarın) 4 Temmuz Perşembe günü Ankara 12. İş Mahkemesi'nde görülecek. Bizleri bugüne kadar yok sayanların, sendika hakkımızı ve sendika üyeliğimizi yok saymasına, bu ülkeyi taşeron cumhuriyetine çevirmesine izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.