1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu'na Ek Bina
Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokuluna Ek Bina

Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu'na Ek Bina

Öğrenci sayısını 500'e çıkaran Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu'nun ek bina inşaatının temeli atıldı.

A+A-

Öğrenci sayısını 500'e çıkaran Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu'nun ek bina inşaatının temeli atıldı.

Tarihi ipek yolu üzerine kurulu kampüsün ikinci temel atma töreninde katılan Tosya Meslek Yüksek Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateş, yüksekokulun yapılmasında maddi desteği bulunanlara teşekkür etti. Sağlık bölümleri ağırlıkta olmak üzere şu an altı bölümde öğrencisi bulunan yüksekokulun Müdürü Doç. Dr. Hakan Akyıldız, on yedi bölümün onaylandığını, bina ihtiyacı tamamlandıkça bölümlere öğrenci alınacağını belirtti.

Kürsüye davet edilen Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ise "17 bölüme öğrenci alınmasıyla 3 bin 500 öğrenci bekliyoruz. Yaşanan süreçte Tosya Devrez Üniversitesi'nin hayal olmadığını görüyoruz." dedi.

Kastamonu Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da maddi desteklerinden dolayı Necmettin Boyner'e ve Külahlı ailesine teşekkür etti. Rektör Aydın, şöyle dedi: "Bu temel atma töreni, Tosya'da kurulacak üniversitenin alametidir. Tosya Devrez Üniversitesi inşaallah kurulacaktır. Tosya bunu hakediyor, daha iyi olacaktır."

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'ın da Tosyalıları tebrik etmesinden sonra temel atma töreni için inşaat alanına gidildi. Topluca düğmeye basılarak inşaatın resmi temel atma töreni gerçekleşti.

Törene gelen misafirlere ve öğrencilere Tosya pirinci ve ayran ikram edildi. Tosyalı öğrenciler tarafından yöresel halk oyunları gösterisi yapıldıktan sonra törene katılamayıp tebrik mesajı gönderen AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Hakkı Köylü, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar'ın mesajları okundu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.