1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kentsel Dönüşümle Yıkım Yapılan Şahinbey'de Modern Konutlar Da Yükseliyor
Kentsel Dönüşümle Yıkım Yapılan Şahinbeyde Modern Konutlar Da Yükseliyor

Kentsel Dönüşümle Yıkım Yapılan Şahinbey'de Modern Konutlar Da Yükseliyor

Şahinbey Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında bir taraftan yıkımlar yaparken, diğer taraftan vatandaşlar için park ve sosyal endeksli donatıların yeraldığı modern konutlar yapıyor.

A+A-

Şahinbey Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında bir taraftan yıkımlar yaparken, diğer taraftan vatandaşlar için park ve sosyal endeksli donatıların yeraldığı modern konutlar yapıyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep Şahinbey’de de kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, her platformda Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı kentsel dönüşüm çalışmalarının Türkiye’de örnek alınması gerektiğini vurgulaması işin ne kadar hızlı ve ciddiyetle yapıldığının göstergesi olarak vatandaşların da ilgisini çekiyor.

Şahinbey Belediyesi tarafından ilçe genelinde 5 bölgede kentsel dönüşüm çalışması devam ederken, Nuripazarbaşı bölgesinde 2 bin 250 evin kamulaştırması yapılarak, yıkımları tamamlandı. Aralık ayında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla temeli atılan Çamlıca Konutları hızla yükseliyor. Örnek daireleri hazır olan 2+1 ve 3+1 dairelerin olduğu konutların, bu yıl içerisinde satışa sunulacağı bildirildi.

Yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının, Türkiye’de bir benzerinin daha olmadığını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu bağlamda son 4 yılda 262 milyon TL harcama yaptıklarını söyledi. Vatandaşın can güvenliğini düşünerek deprem anında yıkılabilecek duruma olan 2 bin 250 evin de yıkımını yaptıklarını belirten Başkan Tahmazoğlu, “İlçe genelinde 5 bölgede kentsel dönüşüm yapıyoruz. İlçenin daha güzel bir görünüme kavuşması için parklar, sosyal tesisler, daha geniş yaşama alanları yapıyoruz. Çamlıca’da artık sona gelindi. Buranın örnek daireleri de hazır. Önümüzdeki aylarda satışa sunularak vatandaşımızın hizmetine sunacağız.” dedi.



CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.