1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu: Başbakan’ın % 50’den Söz Etmesi Çok Tehlikeli
Kılıçdaroğlu: Başbakan’ın % 50’den Söz Etmesi Çok Tehlikeli

Kılıçdaroğlu: Başbakan’ın % 50’den Söz Etmesi Çok Tehlikeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasilerde halkla inatlaşma olmayacağını belirtti.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasilerde halkla inatlaşma olmayacağını belirterek, “Başbakan’ın halen yüzde 50’den söz etmesi çok tehlikelidir. Yüzde 50’yi yandaş, yüzde 50’yi karşı görmek doğru değil. Taksim’de her siyasal görüşten insan var. Orada AKP’liler de vardı.” dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir’deki temasları çerçevesinde gittiği Seferihisar ilçesindeki belediyesi hizmet binasında, kurmayları ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu, yasalara ve devletin yönetimine saygılı olmaya çağırdı. İstanbul’da halkın seçtiği başkan ve meclis üyeleri olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Onlar niye konuşmuyor da Başbakan konuşuyor? Burada, ‘Başbakanlıktan ayrıldı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.’ derseniz konuşabilir. O Türkiye’nin başbakanı mı yoksa Gezi Parkı’nın başbakanı mı? Gezi Parkı’ndakiler onu kabul etmiyor. Saygılı olmak zorundalar. Arınç davet etti ve talepleri dinledi. Ayağının tozuyla Başbakan'ın, ‘şunu, bunu yapacağım’ demesi doğru değil. Başbakan'ın demokrasiyi öğrenmesi lazım. İnsanlar kentlerine sahip çıkıyor, asıl üzerinde durulması gereken budur. Demokrasilerde halkla inatlaşma olmaz.” diye konuştu.

‘BAŞBAKAN'IN DAHA KAPSAYICI BİR DİL KULLANMASI GEREKİRDİ’

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Başbakan'ın daha kapsayıcı bir dil kullanması gerekirdi.” diyerek şöyle devam etti: “Bütün dünya ayağa kalktı, bir kişi görmedi, onun adı da Recep Tayyip Erdoğan. Egosu bu kadar da yüksek. Demokrasiyi içselleştirmeliyiz. Çıkıp, ‘Benim inadım inat, yapacağım.’ diyor. Acaba birilerine söz verdi mi? Birilerini söz verdiyse ayrıntı versin. İstanbul’da otel yapacak yer mi kalmadı? Birçok yer var. Bir taraftan, ‘İki tane çanak çömlek çıktı, yatırımlar engelleniyor.’ diye konuşacaksın, sonra da var olmayan kışlayı yapmaya çalışacaksın. Tarihi eserleri yapmak istiyorsan, git surları restore et. Tarihi eserleri yıkıp bina yaptılar. AKP il binasının neyin üzerine yapıldığını herkes biliyor. Tarihe saygı bu mudur? Herkesi kucaklamak zordur. Başbakan'ı, zor işleri yapmaya davet ediyorum. Başbakan, gençlerin sesine kulak vermelidir. Kendi kişisel çıkarları için bir şey istemiyorlar.”

‘BÜTÜN DÜNYANIN GÖRDÜĞÜNÜ BAŞBAKAN’IN GÖRMEMESİ KÖRLÜKTÜR’

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı körlükle de suçladı. Etrafındakilerin Erdoğan'a yanlış bilgi verdiğini ileri süren CHP Genel Başkanı, “Bütün dünyanın gördüğünü Başbakan'ın görmemesi gerçekten körlüktür. Borsa düşüyor, dolar yükseliyor. Niye oluyor bunlar? Başbakan, ‘Ben konuştukça oluyor.’ demeli. Önerilere kulak tıka, 'Ben yapıyorum.' de, olmaz. Dünyada böyle başbakan yok. Halkın yüzde 50 oyunu çantada keklik gören başka başbakan yok. İstanbul ile ilgili konuşacaksa oranın belediye başkanı var. Hayatımda bu kadar beceriksiz bir yönetimle karşılaşmadım. Sultanahmet’e saygın varsa git, o üç yüksek binayı tıraşla. Başbakan, ‘Küstüm.’ diyor. Niye izin verdiniz? İstanbul’u rant merkezi yapacaklar. Yarın mezarlıkları da rant alanına dönüştürürler.” diye konuştu.

‘TOPLUMU KUTUPLAŞTIRAN BİRİSİNDEN ÜLKEYE YARAR GELMEZ’

Kılıçdaroğlu, tehlikeli bir kutuplaşmaya gitmekten korktuğunu söyledi. “Uzlaşmacı dil kullanmayan, toplumu kutuplaştıran birisinden ülkeye yarar gelmez.” diyen Kılıçdaroğlu, “Kendisine oy vermeyen insanı sevmeyenden bu ülkeye yarar gelmez. Herkesin şapkasını önüne koyması lazım.” ifadelerini kullandı.

‘DEMOKRASİ ALTIN TABAK İÇİNDE SUNULMAZ AMA GEÇMİŞTEN DERS ALINMALI’

Kemal Kılıçdaroğlu, eylemlerin zararıyla ilgili bir soruya da şu cevabı verdi: “Demokratik eylemler, çevreye zarar vermeyen eylemlerdir. Demokratik eylem, polisin elinde çivili sopayla halkın üzerine yürümediği eylemdir. Demokratik eylem, kolunda çantası ile yürüyen kadına biber gazı sıkılmayan eylemdir. Demokratik eylemler, hiçbir şey yokken polisin su sıktığı eylemler değildir. Türkiye’de değişim var. Halk kendi inancına, kimliğine saygı istiyor. Siyasetin bunu okuması lazım. 10 yıllık iktidardan şikayet var. Polisimizin şehit olması, başka arkadaşlarımızın hayatını kaybetmesi yanlıştır. Demokrasilerde bedel ödemek vardır. Demokrasi altın tabak içinde sunulmaz ama geçmişten ders alınmalıdır.”

‘KUTUPLAŞMA OLMASIN DİYE İKİ MİTİNGİMİZİ İPTAL ETTİK’

Meydanlara inip inmeyecekleriyle ilgili soruya ise Kılıçdaroğlu, “Biz kutuplaşma olmasın diye iki mitingimizi iptal ettik. Siyasal parti olarak eylemlere katılmıyoruz. Taksim’e yurttaş olarak gittim, partililerle gitmedim. Yurttaşların eylemlerine saygı duyulmalıdır.” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, toplantının ardından belediye binasının yanında bulunan pazaryerindeki esnafı ziyaret etti. CİHAN

Kılıçdaroğlu: Başbakan’ın halen yüzde 50’den söz etmesi çok tehlikeli

Kılıçdaroğlu: Başbakan’ın halen yüzde 50’den söz etmesi çok tehlikeli

Kılıçdaroğlu: Başbakan’ın halen yüzde 50’den söz etmesi çok tehlikeli

Kılıçdaroğlu: Başbakan’ın halen yüzde 50’den söz etmesi çok tehlikeli

Kılıçdaroğlu: Başbakan’ın halen yüzde 50’den söz etmesi çok tehlikeli

Kılıçdaroğlu: Başbakan’ın halen yüzde 50’den söz etmesi çok tehlikeli

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.