1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu: Kamu Malına Zarar Veren Bir Eylemi Tasvip Etmiyoruz
Kılıçdaroğlu: Kamu Malına Zarar Veren Bir Eylemi Tasvip Etmiyoruz

Kılıçdaroğlu: Kamu Malına Zarar Veren Bir Eylemi Tasvip Etmiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamu malına zarar veren bir eylemi tasvip etmediklerini belirterek, aksi halde demokratik olmaktan çıkacağını söyledi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamu malına zarar veren bir eylemi tasvip etmediklerini belirterek, aksi halde demokratik olmaktan çıkacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'nde son günlerdeki sokak olaylarını görüşen Kılıçdaroğlu, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Son günlerde yaşanan acı olaylarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı'nı ziyaret ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, kaygılarını dile getirdiğini ifade etti. Oradaki insan profili ve onların taleplerini dile getirdiklerini aktaran Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın da düşüncelerini aktardığını söyledi. İki kez kamuoyuna çağrı yaptığını, bugünkü açıklamasının demokrasinin önemini vurgulamak açısından önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, önemli bir açıklama olduğunu ve güzel bir görüşme yaptığını vurguladı.

Bu taleplerin dile gelmesini demokrasiler için son derece doğal olduğunu aktardığını belirten Kılıçdaroğlu, "Başbakan'ın kullandığı dilin olayı tırmandırmak yönünde olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanı'na da görevler düştüğünü belirttim. Polisin orantısız güç kullandığı gerçeği var. Önce bu gerçeği kabul etmemiz gerekiyor. Parkı, ağaçları korumak isteyen gençlerin üzerine biber gazıyla gitmek, onların çadırlarını yakmak hangi demokraside vardır? Bir Başbakanın 'biz yüzde 50'yi evlerinde zaptediyoruz' demesini kabul etmiyoruz. Çatışma kültürünü beslememek lazım. Çatışma söyleminden Başbakan'ın uzak durması gerek. 'İstediğim an sahaya sürerim' diye tehdit ediyorsa bunun adı demokrasi değildir. Bunun adı diktatörlüktür. Kamu malına zarar veren bir eylemi tasvip etmiyoruz. Aksi halde demokratik olmaktan çıkar. Şiddet olması, kamu malına zarar verilmesi bizim kabul edeceğimiz bir şey değildir." dedi.

Cumhurbaşkanı'ndan Bakanlar Kurulu'nu toplamasını talep edip etmediğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın yetkileri olduğunu söyledi. Başbakan'ın çıkıp halktan özür dilemesini isteyen ve bunu beklediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, özür dilediği andan itibaren olayların tümüyle bitmiş olacağını umut ettiğini kaydetti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.