07 Ağustos 2026
Altın 6573.15
BIST 13798.82
Dolar 47.702
Euro 55.0046
Sterlin 64.2164
Ankara 23°C

Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye çağrı

Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye çağrı
CHP LİDERİ, Suriye'de ulaşılamayan gazeteciler için hükümete çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümeti, Suriye'de kendilerine ulaşılamayan gazeteciler Adem Özköse ile Hamit Coşkun konusunda 'ilgileniyoruz' demekten daha ciddi, sorumlu ve sonuç alıcı girişimlerde bulunmaya, Suriye yönetimini de Özköse ve Coşkun'u zaman geçirmeden ön koşulsuz serbest bırakmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de görev yapan gazeteciler Özköse ile Coşkun'dan 10 günden bu yana sağlıklı haber alınamadığını ifade etti.

Can güvenlikleri olmayan iki gazetecinin nerede tutulduğu ve görevlerini yapmaktan neden alıkonulduğunun da bilinmediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Bu koşullarda Hükümetin, 'ilgileniyoruz' demesi, ne gazetecilerin ailelerini, ne de meslektaşlarını tatmin etmemekte ve üzüntülerini hafifletmemektedir. Bu nedenle, can güvenlikleri olmayan ve akıbetlerinden sağlıklı bilgi edinilemeyen Suriye'deki gazeteci vatandaşlarımız konusunda Hükümeti, 'ilgileniyoruz' demekten daha ciddi, sorumlu ve sonuç alıcı girişimlerde bulunmaya, ayrıca Özköse ve Coşkun ailelerini sağlıklı bilgilendirmeye, Suriye yönetimini de devlet olma sorumluluğuyla hareket etmeye ve Adem Özköse ile Hamit Coşkun'u zaman geçirmeden ön koşulsuz serbest bırakmaya çağırıyorum.

Bu vesileyle, en kısa sürede Adem Özköse ve Hamit Coşkun'a kavuşmaları temennisiyle, ailelerinin ve meslektaşlarının üzüntülerini paylaşıyor, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir