16 Aralık 2025
Altın 5912.372
BIST 11348.83
Dolar 42.6954
Euro 50.2547
Sterlin 57.3376
Ankara 4°C

Kırıkkale Şehidine Ağlıyor!

Kırıkkale Şehidine Ağlıyor!
Hatay Dörtyol'da Amanos Dağları'nda teröristlerin saldırısında şehit olan Hatay İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen'in cenaze törenine, Beşir Atalay ve Necdet Özel de katıldı.

Hatay Dörtyol'da Amanos Dağları'nda teröristlerin saldırısında şehit olan Hatay İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen'in cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de katıldı.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Amanos Dağları'ndaki terörist saldırıda; Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım ile birlikte şehit olan Hatay İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen'in naaşı, gözyaşları arasında toprağa verildi.

İlk tören, Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Nokta Camii’nde yapıldı. Buraya gelen yüzlerce insan şehidine son görevini yaptı. Gençler, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez, şedidim hakkın helal bize, bir can veririz bin can alırız’ gibi sloganlar attı.

TÖRENE GENELKURMAY BAŞKANI DA KATILDI

Tören alanına, kızları 7 yaşındaki Bahar Selenay ve 13 yaşındaki Pınar Dilay ile birlikte gelen şehit binbaşının eşi Işılay Dikmen, “Kocam dik duran bir insandı. Lütfen ağlamayın." diyerek, metanetini korudu. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, şehidin yakınlarına taziyede bulunarak, acılarına ortak oldu. Törende, şehidin kızı Pınar Dilay, babası Mehmet ve annesi Dönüş Dikmen gözyaşlarına boğuldu.

Ankara’ya uçakla getirilen şehidin naaşı, buradan cenaze namazı kılınacak olan Nokta Camii’ne getirildi. Daha sonra İl Müftüsü Bekir Gerek, cenaze namazını kıldırdı. Ardından şehidin naaşı bir süre askerlerin omuzunda taşınarak top arabasına konuldu. Törende, "Şehitler ölmez vatan bölünmez. Kahrolsun PKK" sloganları atıldı. Törenin ardından, Şehit Binbaşı Erhan Dikmen'in naaşı, Kırıkkale'nin Sanayi Mahallesi'nde bulunan baba ocağına götürüldü. Ailesi, yakınları ve sevenleri ile helalleşme ardından, şehit binbaşının naaşı daha sonra, Delice ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

BOMBA PANİĞİ

Bu arada, cenazenin geçiş güzergahında bomba ihbarı yapıldı. Yolu trafiğe kapatan emniyet güçleri hemen inceleme başlattı. Ekipler, yaptıkları incelemede bomba paniğine neden olan çantanın, unutulmuş çocuk taşıma çantası olduğunu tespit etti.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir