1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kocaeli Üniversitesi'nden, Eyleme Katılan Öğrencilere Mazeret Sınavı Hakkı
Kocaeli Üniversitesinden, Eyleme Katılan Öğrencilere Mazeret Sınavı Hakkı

Kocaeli Üniversitesi'nden, Eyleme Katılan Öğrencilere Mazeret Sınavı Hakkı

Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, Gezi Parkı eylemlerine katılmaları nedeniyle finallere giremediklerini, bunun yerine mazeret sınavları yapılmasını istediklerini belirterek, rektörlük binası önünde eylem yaptı.

A+A-

Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, Gezi Parkı eylemlerine katılmaları nedeniyle finallere giremediklerini, bunun yerine mazeret sınavları yapılmasını istediklerini belirterek, rektörlük binası önünde eylem yaptı. Eylem sonucunda Kocaeli Üniversitesi, eylemlere katılanlara 5 günlük mazeret sınavı hakkı tanıdı. Bu arada, eylemlere katılan öğrencilerden bazıları, kendilerini takip eden basın mensuplarına kimlik sordu, göstermeyenlerle tartıştı.

Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, Umuttepe Kampüsü'ndeki sosyal tesisler önünde toplandı. Gezi Parkı eylemlerine katıldıklarını belirten grup, bu nedenle finallere giremediklerini, bunun yerine mazeret sınavı hakkı tanınması için sloganlar atarak rektörlük binasına yürüdü. Özel güvenlik, rektörlük binası önünde güvenlik önlemi aldı. Eylemlerini sabaha kadar sürdüreceklerini belirten grup, bunun için yanlarında battaniye ve yastık getirdi. Grup, rektörlük önünde slogan atarak, taleplerini kabul ettirmeye çalıştı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak, eyleme katılan öğrencilere 3 günlük mazeret sınavı hakkı tanıdıklarını, bunun dışında birşey yapamayacaklarını söyledi. Grup, tepkisini artırınca ve sabaha kadar rektörlük önünde bekleyeceklerini belirtince, mazeret izni toplamda 5 güne çıkartıldı.

Öte yandan, gruptaki 2 şahıs, bir basın mensubundan kimlik göstermesini istedi. Gazeteci, kimliğini göstermeyince, tartışma yaşandı. Grup yürümeye başlayınca çekim yapan basın mensubuna yine kimlik soruldu. Grup, basın mensubunun üzerine yürüdü, kimlik gösterince uzaklaştılar. Aynı grup, rektörlük binası önünde polislerin kampüs alanından dışarıya çıkartılmasını istedi. Sivil polisler, rektörlük görevlilerinin de talebi üzerine kampüsten ayrıldı. Grup, polisleri yuhaladı. Polislerin ardından bir süre yürüyen ve slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

CİHAN

Kocaeli Üniversitesi'nden, eyleme katılan öğrencilere mazeret sınavı hakkı

Kocaeli Üniversitesi'nden, eyleme katılan öğrencilere mazeret sınavı hakkı

Kocaeli Üniversitesi'nden, eyleme katılan öğrencilere mazeret sınavı hakkı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.