1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Vali Güvenç: Doğayla, Çevreyle Barışık Bir Hayat Kurmak Temel Hedefimiz
Vali Güvenç: Doğayla, Çevreyle Barışık Bir Hayat Kurmak Temel Hedefimiz

Vali Güvenç: Doğayla, Çevreyle Barışık Bir Hayat Kurmak Temel Hedefimiz

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç doğayla, çevreyle barışık bir hayat kurmanın temel hedeflerinden biri olduğunu söyledi.

A+A-

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç doğayla, çevreyle barışık bir hayat kurmanın temel hedeflerinden biri olduğunu söyledi.

Vali Celalettin Güvenç, ‘5 Haziran Çevre Günü’ dolaysıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Mustafa Şahin Canbaz’ı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelini makamında kabul etti.

Çevre ve Şehircilik Günü'nü kutlayan Vali Güvenç, müdürlük personelini tebrik ederek, çeşitli etkinlikler kapsamında çevre duyarlılığının artırılması için çaba gösterileceğini ifade etti. Türkiye’nin çevre duyarlılığı bakımından düne göre bugünün daha iyi bir durumda olduğunu söyleyen Vali Güvenç, “Daha yaşanabilir kentleri arzu ediyoruz. Bunun için mesai harcıyoruz. Belediyelerimiz, Genel Meclislerimiz, İl Müdürlüklerimiz, sivil toplum ile birlikte hep beraber yaşanabilir bir çevreyi sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Gelişen toplumda çevrenin önemine işaret eden Güvenç, şöyle devam etti: “Şehirlerimiz büyüyor, toplum gelişiyor, nüfus artıyor, bütün bunların hepsinin dengeli bir şekilde götürülmesi zarureti vardır. Bazen çevre bilinci adına bir bilgi kirliliğinin oluştuğunu görüyoruz. Şunu herkes bilsin ki idarelerde, yöneticilerde çevre konusunda gerekli bilince ve duyarlılığa sahiptir. Ama bu şehirlerimizi yönetmek, bu şehirlerimizi geliştirmek, artıları eksileri birlikte değerlendirip dengeli bir yönetim tarzı oluşturmak zorundayız.”

Çevre ve Şehircilik Gününü çeşitli etkinlikler ve programlar dâhilinde gerçekleştireceklerini ifade eden Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Mustafa Şahin Canbaz ise 5 Haziran Çevre Günü kutlayarak, çevre bilincini aşılamak için bir takım etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Canbaz, Çevre ve Şehircilik Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilerin yaptığı çevreci çalışmalar ve Atatürk Ormanında atıkların temizlemesi ile ilgili programlar yapılacağını anlattı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.