1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Konukoğlu: Ortak Aklı Sakın Bozmayın
Konukoğlu: Ortak Aklı Sakın Bozmayın

Konukoğlu: Ortak Aklı Sakın Bozmayın

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) onursal başkanı seçilen Abdulkadir Konukoğlu, GSO seçimlerinin kardeşlik içinde geçtiğini belirterek, ‘’Ortak aklı sakın bozmayın.

A+A-

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) onursal başkanı seçilen Abdulkadir Konukoğlu, GSO seçimlerinin kardeşlik içinde geçtiğini belirterek, ‘’Ortak aklı sakın bozmayın. Yine hep beraberiz, her konuda birbirimize yardımcıyız.’’ dedi.

GSO’nun, geçtiğimiz günlerde yapılan seçimleri ardından göreve gelen yeni yönetimi ilk meclis toplantısı’nı yaptı. Toplantıda, Gaziantep sanayisinin gelişimine ve şehrin tanıtımına büyük katkılarından dolayı üyeler tarafından getirilen teklif üzerine, Abdulkadir Konukoğlu, oybirliğiyle GSO onursal başkanı seçildi. Yeni seçilen meclis başkanı ve divan kurulu, yönetim kurulu başkanı ve üyelere hayırlı olsun dileklerini ileten Abdulkadir Konukoğlu, odanın kuruluşundan bu yana çalışanları tebrik etti. Konukoğlu, şunları söyledi:

‘’Bu bir fedakarlıktır, arkadaşlar sizlerden de bu fedakarlıkları bekliyoruz. Son 5 günde 5 şehirde konuşma yaptım. Şunu gördüm ki GSO’daki seçimler hakikaten kardeşlik içinde geçmiş. Herkes ‘Gaziantep’te bu işi nasıl beceriyorsunuz’ diye soruyor. Biz ortak akılla götürüyoruz, hep beraber karar veriyoruz ve odadan tek ses çıkıyor diyoruz. Bugüne kadar böyle götürdük, bundan sonra da böyle götürmenizi sizlerden rica ediyorum. Ortak aklı sakın bozmayın. Yine hep beraberiz, her konuda birbirimize yardımcıyız. Bu görevler gelip geçicidir.’’

Oda’daki görev değişikliklerini bayrak yarışına benzeten Konukoğlu, meclis üyelerine seslenerek, bu bayrağı taşırken odanın ve memleketin faydasını düşünmelerini ve işlerini kendilerinden önce tutmalarını istedi.

TOPÇUOĞLU: EKONOMİYE CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAK

GSO’nun, 2013-2017 yılı dönemi ilk meclis toplantısının ilk oturumunu açan Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, odanın kuruluşunda ve gelişiminde büyük emeği olan eski meclis başkanları M. Naci Topçuoğlu ve Abdulkadir Konukoğlu’na, eski Yönetim Kurulu Başkanları Sani Konukoğlu, M. Kamil Şerbetçi ve Nejat Koçer’e teşekkürlerini sundu, hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

Yeni dönemde meclis üyelerinin katılımcı, sektörlerin sorunları ve Gaziantep’in gelişmesi için fikirlerini rahatlıkla paylaşacakları bir dönem olmasını dileyen Topçuoğlu, şunları kaydetti: ‘’Gelecek projeler, buradan çıkacak fikirlerle 2023 Türkiye hedefine daha sağlam adımlarla gideceğimize inanıyoruz. Özellikle 2023 hedeflerini yakalamak için GSO olarak, Gaziantep’te eğitim seviyesinin yükseltilmesi konusunda ciddi çalışmalar yapmamız gerekiyor. Kadın işgücünün iş dünyasına ve sanayiye daha fazla katkı sağlayacak çalışmalar içinde olmalıyız. Üniversite-sanayi işbirliğinin daha da gelişerek devam etmesi ve orta vadede kalifiye eleman yetiştirme konusunda bizlere çok önemli görevler düşüyor. Bu Meclis’in, bu çalışmalarla Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum."

ADİL KONUKOĞLU: TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ ÇOK DAHA PARLAK OLACAK

Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da konuşmasında, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ‘2012 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firma Araştırması’nda, Gaziantep’in altıncılık sırasından ikinci sıraya yükseldiğini, Gaziantep’in 71 firma ile İstanbul’un ardından ikinci sırada geldiğini vurguladı. Konukoğlu, ‘’Bizden sonra İzmir, Kocaeli, Ankara, Bursa, Denizli, Adana, Manisa ve Hatay gibi şehirler geliyor. Bundan dolayı bütün ihracatçı sanayicilerimizi, hem yöneticilerini hem çalışanlarını, emeği geçen herkesi kutluyorum. Allah başarılarınızın devamını getirsin. İnşallah Gaziantep bundan sonra da ikincilikten geriye düşmeden bu liderliğini devam ettirir.’’ diye konuştu.

Gaziantep ihracatının, bu yıl nisan ayında yüzde 19 arttığını, en fazla ihracat yapan 6'ncı il konumunda olduğunu anımsatan Konukoğlu, önümüzdeki dönemde ihracatın katlanarak artacağına inandığını söyledi. Konukoğlu, Gaziantep’te bildirge veren iş yeri sayısının Ocak-Şubat 2013 dönemi ortalamasının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,2 artarak 27 bin 605 olduğunu ve aynı dönemde sigortalı sayısının yüzde 17,8 artarak 234 bin 961 kişiye ulaştığını bildirdi.

Sigortalı işçi sayısındaki artıştan dolayı sanayicileri kutlayan Konukoğlu, ‘’Her geçen gün sigortalı işçi sayınız artıyor, hepinize teşekkür ederim. Sanayicilerimiz, iş adamlarımız ve esnafımız, sigortalı çalışan sayısını artırdığı müddetçe, bu ülkenin geleceğinin çok daha parlak olacağı inancındayım.’’ sözlerine yer verdi.

Toplantı sırasında, Meclis Başkanlığı’na ‘’Eski meclis üyelerinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak üzere kurulan Danışma Kurulu’nun kabul edilmesi’’ önerisi sunuldu. Yapılan oylama sonucunda, Abdulkadir Konukoğlu’nun da aralarında bulunduğu 58 kişiden oluşan Danışma Kurulu oybirliğiyle kabul edildi.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.