08 Ağustos 2026
Altın 6659.71
BIST 13779.39
Dolar 47.6791
Euro 55.1258
Sterlin 64.2836
Ankara 29°C

Krize 'Sarı Öküz' Hikayesini Örnek Verdi

Krize 'Sarı Öküz' Hikayesini Örnek Verdi
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Meclis'te yemin etmeme protestosunun gerekçelerini anlatan manifestoyu, bir basın toplantısıyla açıkladı.

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Meclis'te yemin etmeme protestosunun gerekçelerini anlatan manifestoyu, bir basın toplantısıyla açıkladı. Vatandaşların, yemin krizinde kendilerine destek olduğunu öne sürerek "Sarı Öküz" hikayesi örnek verdiklerini anlattı: “Sarı öküzü vermeyin. Sarı öküzü verdiğiniz zaman sıra size kadar gelecek diyorlar.”

Kendilerinden milletvekili seçilen tutuklu Ergenekon davası sanıklarından Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın serbest bırakılmaması üzerine Meclis'te yemin etmeme kararı alan CHP’nin kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla hazırladığı "Demokrasi Manifestosu", İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. İl Başkanı Bayır tarafından okunan 16 maddelik manifestoda, tutuklu milletvekillerine dokunulmazlık veya af istenmediği belirtilerek, “Milli irade tutuklu. CHP, bu demokrasi ayıbını içine sindiremediği için yemin etmiyor.” deniyor. Toplantıda konuşan Bayır, “CHP, her vatandaşın verdiği oya saygılı olduğu ve her yurttaşın oyuna sonuna kadar sahip çıktığı için yemin etmiyor. CHP, insan haklarını ve demokrasiyi her yerde ve her koşulda savunacaktır. Kendi yurttaşının oyuna sahip çıkmayan, çıkamayan bir parlamento, ülkesinin çıkarlarına da demokrasiye de temel hak ve özgürlüklere de millî iradeye de sahip çıkamaz.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının sonunda soruları cevaplayan Tacettin Bayır, şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu, doğru bir karar olduğunu söylüyor. ‘Sarı Öküz’ hikayesini örnek veriyorlar. ‘Sarı öküzü vermeyin. Sarı öküzü verdiğiniz zaman sıra size kadar gelecek.’ diyorlar.” İl Başkanı Bayır ayrıca CHP Genel Merkezi'nin talimatı doğrultusunda İzmir milletvekillerinin şehre gelerek, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulunup yemin etmeme kararının gerekçelerini anlatacağını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir