1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kurtoğlu: Hasta Memnuniyeti İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz
Kurtoğlu: Hasta Memnuniyeti İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz

Kurtoğlu: Hasta Memnuniyeti İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammed Güzel Kurtoğlu, Diyarbakır’da hastanelerde hasta memnuniyeti açısından her türlü imkanın seferber edildiğini söyledi.

A+A-

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammed Güzel Kurtoğlu, Diyarbakır’da hastanelerde hasta memnuniyeti açısından her türlü imkanın seferber edildiğini söyledi. Son olarak çok dilli hasta karşılama ve yönlendirme ekibinin kurulduğunu ifade eden Kurtoğlu, “Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça bilen personellerle halkının bu alandaki ihtiyaçlarına da cevap veriliyor.” dedi.

    Kurtoğlu, eskiden vatandaşların sabah 05.00’te hastane bahçesine fiş almaya geldiğini ancak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin faaliyete girmesi ile birlikte bu durumun ortadan kalktığını ifade etti. Diyarbakır’ın bölge illere ve komşu ülkelere kadar birçok hastaya hizmet vermeye başladığını dile getiren Kurtoğlu, “Başta olmak üzere bölgedeki diğer il ve ilçelerin yanı sıra bazı komşu ülke vatandaşlarına da sahip olduğu tıbbi teknik ve donanımla hem bir özel hastane hem de bir otel formatında hasta memnuniyeti ön planda tutularak hizmet verilmektedir. Hatta Diyarbakır bölgenin sağlık üssü konumuna geldi diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

    Çözüm süreci ile birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde her katta çok dilli hasta karşılama ve yönlendirme ekibi kurarak Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve Arapça bilen personellerle halkının bu alandaki ihtiyaçlarına da cevap verdiklerini dile getiren Kurtoğlu, “Bu alandaki bir diğer projemizle İş- Kur bünyesinde alacağımız 4 ayrı dil bilen 100 personel ile birlikte kapıda karşılanan yaşlı ve hastaneyi bilmeyen hastalarımıza hastane işlemleri bitinceye kadar refakat edecek bir ekip oluşturmayı planlıyoruz. Bu konudaki çalışmalara da başladık.” şeklinde konuştu.

    ‘Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 10 ayrı yoğun bakım projemiz vardı’ diyen Kurtoğlu, “Bu proje kapsamında ilk olarak 2 adet Nöroloji Yoğun Bakımını hizmete açtık. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dağkapı Kampüsü’nde 17.00- 22.00 saatleri arasında Dahiliye, Göz, KBB, Üroloji birimlerinde mesai dışı poliklinik hizmeti veriyoruz. Beyin Cerrahide Diyarbakır’da bir ilki gerçekleştirip uyanık beyin ameliyatı yaptık. Hastane girişine modern koltuklar konuşlandırarak vatandaşlarımıza bekleme alanları kurduk. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde daha önce sezaryenle doğum yapan annelerimize normal doğum yaptırıyoruz. Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde eski ameliyathaneleri yıkarak yerine 4 yeni ameliyathane yaptık. Yeni doğan ünitesini 50’si yoğun bakım olmak üzere 100 yataklı olarak faaliyete geçirdik. Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki 15 yataklı yoğun bakım ünitesi 30 yatak kapasitesine kavuşturduk. Yeni doğan ünitesinde Hipotermi uygulaması yapmaya başladık. Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanemizde genel anestezi gerektiren ameliyatları Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapıyoruz. Bunun yanı sıra 50 yataklı Ergani Devlet Hastanesi’ni 150 yatak kapasitesine çıkararak hizmete açtık.” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.