1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Osmanlı Ocakları Diyarbakır Şubesi Açıldı
Osmanlı Ocakları Diyarbakır Şubesi Açıldı

Osmanlı Ocakları Diyarbakır Şubesi Açıldı

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Emin Canpolat, Osmanlı Ocakları'nın Diyarbakır şubesini açtı.

A+A-

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Emin Canpolat, Osmanlı Ocakları'nın Diyarbakır şubesini açtı. Canpolat, Osmanlı Ocakları olarak çözüm sürecinin arkasında olduklarını söyledi.

Şubat ayında yapılan seçimlerde Osmanlı Ocakları Genel Başkanı seçilen Emin Canpolat, çözüm sürecine katkıda bulunmak üzere ilk ziyaretini Diyarbakır’a gerçekleştirdi. 10 Gözlü Köprü’de gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya gelen Canpolat, konuşmasına Hz. Muhammed (SAV)'in sahabelere yaptığı duayla başladı. Canpolat, Osmanlı Ocakları olarak Hakk'ın yanında olduklarını söyledi. Çözüm sürecinin Diyarbakır gibi kutsal topraklarda başlamasından ötürü ayrı bir önem arz ettiğini ifade eden Canpolat, bundan dolayı ilk ziyaretlerini Diyarbakır’a yaptıklarını dile getirdi. Diyarbakır’ın geçmişte değerli gönül dostlarına ev sahipliği yaptığını belirten Canpolat, “Diyarbakır nasıl ki değerli gönüllere ev sahipliği yapmışsa buraya gelmemiz tabiî ki olması gereken bir şey.” dedi.

Bütün faaliyelerini Hakk'ı ve halkı gözeterek gerçekleştireceklerini ifade eden Canpolat, şunları söyledi: “Açılım süreci, milli kardeşlik projesi konusunda müspet olan, hayırlı olan, bölge halkının selameti için hayırlı olduğuna inandığımız konuyu destekledik, dua etti. Çünkü bunlar riskli çalışmalar, riskli konular. Bu konularda insanımızı en büyük ayakta tutan duadır. Biz hayırlı olan her şeyin yanındayız. Bölücülüğe ve fitne fesat çıkaranlara karşıyız. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütün sınırları içinde herkesin huzurlu, refah, mutlu ve saygılı bir anlayışın hakim kılınmasını, yani Osmanlı ruhunun Osmanlı gözüyle, Osmanlı yaklaşımıyla olaylara bakmayı düstur ediyoruz. Çünkü karşıdaki bir birey o da can. Biz yaradılanı Yaradan’dan ötürü severiz. Yaradan yaratmış, bize fikir söylemek haddimize değil. Kimsenin gücü yetiyor mu bir sinek yaratsın. O zaman neyin kavgasını veriyoruz?”

Konuşmaların ardından Başkan Emin Canpolat, Diyarbakır Şube Başkanı Yasin Öztemel'e Kur'an-ı Kerim hediye etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.